Pančevci u Ivanjicu došli s punom korpom poklona: Jovanović i Lukić darivali Javoru pobedu

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.10.23. | 20:07

Todor Petrović i Stefan Milošević pogađali i odveli Javor na sedmo mesto Mozzart Bet Superlige

Javor u zoni plej-ofa, Železničar i dalje prikovan za dno tabele, to je epilog susreta ova dva kluba u 11. kolu Mozzart Bet Superlige. Pančevci su iz Ivanjice ispraćeni kao omiljeni rođaci. Došli su puni slasnih darova, nisu bili previše glasni i brzo su otišli, a Javoru ostavili tri boda koji su ga podigli na sedmo mesto srpskog šampionata, iznad Vojvodine.

Kutije sa privezanom mašnicom uručili su prvo Marko Jovanović, častio Ivanjičane vođstvom od 1:0, te mladi golman Ognjen Lukić, „zaslužan“ za drugi gol Javora. Todor Petrović i Stefan Milošević su se nasmejali, ljubazno zahvalili i ostali da sa Javorom, prvi put ove sezone, slave dve uzastopne pobede, ovog puta od 2:1.

Izabrane vesti

Utakmica je počela uz mnogo trke i malo, vrlo malo fudbala. Na trenutke je izledalo kao da gledamo školski fudbal. Svi bi negde pošli, niko nije znao kuda. Svi su imali neku ideju, niko nije znao kako da je sprovedu u delo. Gomila pasova nikome, gomila pogrešnih odluka. Možda je najbolji primer bio detalj iz 35. minuta kada se Ibrahim Tanko stuštio sa centra igrališta pored trojice čuvara, a onda umislio da je igrač za Ligu šampiona i iz punog trka prebacio kuću iza gola.

Nije da nisu hteli, naprotiv, ritma je bilo, ali ne i bilo kakvog smisla u igri. Tako je uostalom i pao prvi gol. Nije bilo smisla u odluci Marka Jovanovića da “zavrne“ Barajea Žuniora u svom kaznenom prostoru, isto važi i za pokušaj iskusnog štopera da iscenira faul zbog blagog kontakta rukom. Javorov napadač mu je ukrao loptu, a onda odložio do Todora Petrovića kome nije bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu.

Jedinu razumnu akciju iz prvih 45 minuta odigrali su Luka Gojković i Radivoj Bosić, odličnim duplim pasom izbacili su iz igre kompletnu odbranu Železničara, ali je ovom prvom u odsudnom trenutku lopta odmakla previše u stranu i Lukić je lako ukrotio taj šut.

Sa druge strane jedno veliko ništa. Železničar je u prvih 45 minuta jednom šutnuo ka protivničkom golu, a ni tada ga nije pogodio. Tim koji čine manje-više prekaljeni superligaški fudbaleri – svi ljubitelji domaćeg fudbala znaju i za Jovanovića i za Vojislava Stankovića, Stefana Hajdina, Ivana Lakićevića ili Aleksandra Kovačevića da ne nabrajamo baš sve – maltene da nije imao dobar potez u prvom poluvremenu, kamoli dobru akciju.

Nastavak je ipak bio mnogo zanimljiviji, jer iako je počeo sa novim minijaturama Gojkovića i Bosića Železničar je krenuo akresivnije ka golu i ubrzo mu se to opredeljenje vratilo. Baš je Gojković bio pomalo nonšalantan u defanzivi, dozvolio previše prostora Lazaru Romaniću, ovaj lepo centrirao, a Jevgen Pavlov se lukavo sklonio i pustio loptu da prevari Strahinju Manojlovića za izjednačenje u 56. minutu.

Potrajalo je samo dva minuta, jer kao što rekosmo: Pančevci su u Ivanjicu stigli u velikodušnom raspoloženju. Nemanja Miletić jeste oštro centrirao posle Bosićevog dodavanja, ali lopta je išla pravo u Lukićeve ruke Lukića i prošla mu kroz iste. Pala je na gol liniji tačno pred Stefana Miloševića, koji je ni minut ranije ušao na teren i iz prvog kontakta sa loptom Javoru doneo drugu prednost.

Gosti potom nisu imali kud, morali su napred, bilo je tu i nekih pretećih pokušaja, dva puta je Javoru život zakomplikovao Đorđe Šušnjar, jednom se istakao Manojlović, Stanković je imao odličnu priliku duboko u nadoknadi, ali sve skupa, još jedno jalovo izdanje Železničara, koji se iz Ivanjice vraća sa mamurlukom i onom ružnom spoznajom da je na ovom putovanju previše ostavio. Ostala su mu samo ona ista četiri boda iz dosadašnjih evo već 10 utakmica.

JAVOR – ŽELEZNIČAR 2:1 (1:0)

/Petrović 36, Milošević 58 – Romanić 56/

Stadion: Kraj Moravice

Sudija: Dejan Trifković

Javor (4-2-3-1): Manojlović 6 – Ilić 6,5, Kopitović 6, Skoko 6, Miletić 6 – Petrović 7 (od 72. Silva), Tojčić 6 – Bosić 7 (od 88. Ratković), Gojković 7 (od 88. Dukure), Tanko 6 (od 57. Milošević 7) – Bajere 7 (od 71. Gigić).

Železničar (4-4-1-1): Lukić 5 – Lakićević 5,5, M. Jovanović 5, Stanković 5,5, Hajdin 5,5 – Grgić 5 (od 54. Petrović 5,5), Kovačević 5,5 (od 83. Purtić), Đorđević 5,5 (od 75. Krajišnik), Romanić 6 (od 83. Lokosa) – Pavlov 6 (od 74. S. Jovanović) – Šušnjar 5.

Igrač utakmice: Luka Gojković 7


MOZZART BET SUPERLIGA, 11. KOLO

Petak

IMT - Radnik Surdulica 1:1 (1:0)

/Glišić 24 - Baić 81/

Radnički Niš - Napredak 1:1 (1:0)

/Škrbić 27 - Stanojlović 90+5/

Subota

Novi Pazar - Vojvodina 3:1 (0:0)

/Floro 56, Karaklajić 76, Adešina 85 - Vukanović 82/

Javor - Železničar 2:1 (1:0)

/Petrović 37, Milošević 58 - Romanić 56/

Partizan - Mladost Lučani u toku

Nedelja

15.00: (12,0) Radnički 1923 (5,60) Crvena zvezda (1,27)

17.30: (1,70) Čukarički (3,60) Voždovac (5,30)

17.30: (1,40) TSC (4,60) Spartak (8,00)



tagovi

Marko JovanovićOgnjen LukićLuka Gojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara