Erik Ten Hag i Dušan Tadić (©Reuters)
Erik Ten Hag i Dušan Tadić (©Reuters)

Pandemijske igre: Danci ne puštaju Tadića, u Holandiji tvrde da su svi zdravi

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 20:33

“Kako to mogu da igraju u Holandiji, a ne mogu da uđu u Dansku, čudno“, pita se Erik Ten Hag

Strepela je nacija zbog objava iz Holandije da Dušan Tadić nije dobio dozvolu da otputuje Dansku zbog navodnih novih slučajeva virusa korona u svlačionici Ajaksa, a prema najnovijim informacijama u pitanju je igra državnih vlasti u kojem je deblji kraj izvukao tim Erika Ten Haga?!

Naime, holandski mediji, a s njima i sam Ten Hag, optužili su danske državne vlasti da nisu dale dozvolu Dušanu Tadiću, Andreu Onani, Martenu Stekelenburgu, Daviju Klasenu i ostalima da uđu u tu zemlju jer su u nekom trenutku tokom poslednjih meseci imali pozitivan test na virus korona, ne i da su sada zaraženi kovidom 19!

Izabrane vesti

U Holandiji tvrde da su svi igrači zdravi, to je potvrdio i Ten Hag, ali u Danskoj važe druga pravila...

“Kako to mogu da igraju u Holandiji, a ne mogu da uđu u Dansku, čudno“, pita se Ten Hag i u dahu nastavlja:

To po meni ne zvuči kao fer-plej. Odluku da ne povedemo igrače na kraju smo doneli u ponedeljak popodne i to pošto smo se posavetovali sa Uefom i Fudbalskim savezom Holandije. Mogu da kažem i potvrdim da niko od igrača nema simptome, niti se žale na bilo kakav problem.

Šef stručnog štaba Kopljanika otkrio je da se i dalje nada da će Tadić i ostali moći na kraju da zaigraju protiv Midtjilanda u utorak uveče, ali da “ta odluka zavisi od doktora i nadležnih vlasti“.

“Nadam se, ali nisam optimista. Igramo evropsku utakmicu. Ali, svaka zemlja ima svoja pravila kada je u pitanju virus korona. Čudno mi je sve ovo i nije zapravo slika fer-pleja“, uzdahnuo je Ten Hag.

Holandski mediji sada objašnjavaju situaciju ovako – igrači Ajaksa kojima je zabranjen ulaz imali su pozitivan nalaz na Covid-19 nekada tokom proteklih sedam meseci, ali su dodatna testiranja pokazala da sada u krvi nema prisustva virusa, već samo antitela. Ozbiljan je ovo preokret u odnosu na priču koja se proširila tokom dana. Svakako...

“Danska ima stroga pravila i stav prema mnogim zemljama kada je pitanju korona. U Ajaksu je čak 13 fudbalera imalo prisustvo antitela u krvi od početka avgusta, ali niko od njih nije imao nikakvih problema tokom poslednjih sedmica i meseci“, piše u tekstu na sajtu AD.

Isti stav iznosi i najuticajniji holandski portal Telegraf, uz opasku da se radi o “političkim diskusijama koje su se prenele i na sport“. Ako je ova verzija priče tačna, to znači da Dušan Tadić, baš kako smo i napisali u prvoj objavi, nije ponovo zaražen virusom korona, već da je u pitanju nešto drugo. Na kraju svega Dušan Tadić bi, ako se zvanično potvrdi, mogao da igra finale plej-ofa Lige nacija protiv Škotske 12. novembra u Beogradu!

Ali, da sačekamo zvanično mišljenje nadležnih institucija...



tagovi

Dušan TadićErik ten HagLiga šampionaAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara