Korona u Ajaksu, ni Tadić ne igra u Danskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 16:48

Nejasno da li zbog virusa korona ili zbog povrede

Holandija je na nogama, virus korona uvukao se u svlačionicu Ajaksa i trener Erik ten Hag ne može da računa na nekoliko ključnih igrača za utakmicu sa Midtjilandom u Danskoj! Među njima je i, prema tvrdnjama holandskog portala AD i kapiten Dušan Tadić!

Istim informacijama baratao je i najpouzdaniji holandski sajt Telegraf, ali je taj tekst ubrzo pošto je pušten - obrisan. Zbog toga u ovom trenutku nije u potpunosti najjasnije da li Tadić meč u Danskoj propušta zbog toga što je zakačio virus korona ili zbog povrede. Jer, podsetimo, Tadić je već jednom preležao Covid-19.

Izabrane vesti

Portal AD je preko svojih izvora stigao do saznanja da se radi baš o pozitivnom PCR testu i da su na istom “palo“ čak jedanaest igrača među kojima su golmani Andre Onana, Marten Stekelenburg, zatim Davi Klasen, Zakarija Labjad, Rajan Gravenberh i Dušan Tadić. Niko od navedenih igrača nije otputovao sa ekipom za Dansku, gde će Ajaks gostovati Midtjilandu u utorak uveče, već su u izolaciji.

Trener Erik Ten Hag je na put krenuo sa samo 17 igrača u rotaciji, a najmanje je zdravih vezista. Zbog toga što su dvojica golmana zaraženi, na golu Kopljanika mesto će zauzeti 20-godišnji Kjel Šerpen. On je ove sezone bratio samo u pet utakmica za drugi tim Ajaksa, plus je na golu stajao još četrnaest puta prošle sezone posle dobrih izdanja u Emenu. Ajaks će protiv Midtjilanda imati samo jednog zdravog golmana na raspolaganju pošto je i četvrti čuvar mreže Dominik Kotarski takođe u izolaciji zbog virusa korona.

U slučaju da se zvanično potvrde pisanja holandskih medija i da je Tadić zakačio Covid-19, u pitanje bi se dovelo njegovo učešće u finalnom meču plej-ofa Lige nacija protiv Škotske 12. novembra na najvećem srpskom stadionu što bi predstavljao ogroman hendikep za Srbiju! Podsetimo, virusom korona nedavno se zarazio i Filip Đuričić, pa bi izostanak dvojice kreativnih ofanzivaca i tvoraca pobede nad Norveškom u polufinalu bio pravi hendikep za tim i selektora Ljubišu Tumbakovića.

Upravo je selektor Tumbaković na današnjoj konferenciji za novinare otkrio da je Đuričić dobio pozitivan test na Covid-19. Podsetimo, Tumbaković na spisak za meč protiv Škotske nije uvrstio Adema Ljajića, ali nije želeo da ide u detalje o tome zašto mu nije uručio poziv.

Dušan Tadić je ove jeseni skupio šest golova i dve asistencije na devet utakmica za Ajaks, a bio je od instrumentalnog značaja za prolaz Srbije do finala plej-ofa Lige nacija.



tagovi

Dušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara