Foto: NUFC
Foto: NUFC

Panična kupovina ili beg u sigurnu luku? Vud u Njukaslu za 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 10:47

Drugo pojačanje u eri arapskih vlasnika stiglo na Sent Džejms Park

Ediju Hauu je bio potreban novi napadač za vikend i dobio ga je, dva dana pred utakmicu sa Votfordom. Kris Vud je zvanično predstavljen kao drugo pojačanje Njukasla u eri arapskih vlasnika i već protiv Votforda u subotu bi mogao da debituje za novi klub i predstavi se navijačima na Sent Džejms Parku.

Vud stiže iz Barnlija za koji je u svakoj od prethodne četiri sezone postigao dvocifren broj golova. Stoga su Klaretsi, kako im predstoji do kraja borba za opstanak, i pored slabijeg učinka ove sezone – tri pogotka na 18 utakmica – bili izričiti u nameri da zadrže jednog od standardnijih igrača u timu Šona Dajša.

Izabrane vesti

Ipak, Barnliju su ruke bile vezane, jer je Vud u ugovoru imao otkupnu klauzulu po kojoj bi mogao da napusti klub u slučaju da zainteresovani klub aktivira. Finansijski najmoćniji klub na svetu u tome nije video problem, pa je sa iskusnim napadačem potpisao ugovor na dve i po godine. Međutim, britanski mediji su isprva tvrdili da cena u klauzuli iznosi 20.000.000 funti, ali je prema poslednjim informacijama pouzdanih izvora sa Ostrva ona postavljena na 25.000.000 funti, odnosno 30.000.000 evra.

Njukaslu jeste hitno bio potreban napadač posle povreda Kaluma Vilsona i Dvajta Gejla, nisu želeli da u jedan od najbitnijih mečeva sezone uđu bez centralnog napadača, i Vud jeste bio kostantan prethodnih godina, ali je utisak da se ipak radi o paničnoj kupovini, pre nego o tome da su u Njukaslu “poludeli” zbog njegovih kvaliteta, jer podsetimo, Svrake su se otvoreno nabacivale i Antoniju Marsijalu, Divoku Origiju, Sardaru Azmunu, ali su uvidele da će do njih teže stići.

Pride, radi se o igraču od 30 godina koji je poslednji gol postigao sredinom novembra. Barnli, s druge strane, iako jeste ostao bez igrača koji je počeo svaki meč ove sezone, čini se – nije loše prošao, jer je na igraču koji polako ulazi u četvrtu deceniju života usred prelaznog roka zaradio 30.000.000 evra i imaće dovoljno vremena da ga odmeni.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Kris VudNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara