Frenki de Jong (Foto: Reuters)
Frenki de Jong (Foto: Reuters)

Panika na Nou Kampu: Ćavi strahuje od dužeg odsustva Pedrija i Frenkija

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.03.24. | 10:48

A za samo devet dana katalonski tim čeka revanš meč osmine finala Lige šampiona sa Napolijem

Đirona je izgubila, sapleo se i Real, ali umesto da naplati kikseve timova kojima gleda u leđa, Barselona se iz Baskije sinoć vratila u još goroj situaciji nego što je bila kada je u nju otputovala. Jer ne samo da nije smanjila zaostatak za madridskim timom (0:0 sa Bilbaom), već će okrnjena ući u poslednju trećinu sezone, budući da je na određeni period ostala bez dvojice važnih igrača – Frenkija de Jonga i Pedrija.

Obojica veznih fudbalera katalonskog kluba morali su već u prvom poluvremenu da napuste teren zbog povreda. De Jong je izašao zbog povrede skočnog zgloba zadobijene usled nezgodnog 'prizemljenja' posle vazdušnog duela, dok je Pedri u suzama morao da ustupi mesto Laminu Jamalu zbog povrede mišića…

Izabrane vesti

Ćavijeve prognoze posle meča nisu bile dobre. Katalonski stručnjak strahuje da će obojica na duži period odsustvovati sa terena.

"Povrede Pedrija i Frenkija nisu izgledale dobro. Ovo je bilo vrlo nesrećno… Izgleda da će propustiti nekoliko utakmica i da bi mogli dugo da odsustvuju. Do sutra bi trebalo da znamo više informacija. Ovo su dva veoma važna igrača za nas, a čini se da će biti odsutni nekoliko mečeva, možda i duže. Moramo se nadati da je to manje nego što se plašimo da jeste, ali to je ogromna nesreća za nas", izjavio je Ćavi posle remija na San Mamesu.

Povrede dvojice prefinjenih tehničara dolaze u nezgodnom trenutku za Barsu, jer za devet dana špansku ekipu očekuje revanš osmine finala Lige šampiona sa Napolijem na Nou Kampu (prvi meč završen bez pobednika - 1:1). A, podsetimo, Ćavi već neko vreme ne može da računa ni na Gavija. Od sinoć je ostao samo sa Ilkajem Gundoganom kao ozbiljnom opcijom u veznom redu, budući da Oriola Romeua ne računa…

Što se konkretno Pedrija tiče, Atletik piše da se 21-godišnji Španac posle meča požalio saigračima kako je osetio istu povredu, na istom mestu desne noge, koju je prethodno već imao dva puta ove sezone. I zbog toga se jedan deo fudbalske javnosti u Španiji pita da li Barsa pogrešno postupa sa Pedrijem, budući da u ranoj fazi karijere, već petu godinu zaredom igra bez pauze…

"Moramo da mu pružimo puno ljubavi i podrške da bi se vratio. Bićemo uz njega. Moramo mu pomoći da se vrati jači", naglasio je Ćavi posle meča.

Mundo dodaje kako su povrede značajno usporile Barsu ove sezone, budući da su sa sinoćne dve, fudbaleri katalonskog tima doživeli ukupno 22 ove sezone. Posebno je San Mames bio 'uklet' za Blaugranu pošto je na istom stadionu u četvrtfinalu Kupa kralja Alehandro Balde doživeo povredu zadnje lože zbog koje je morao na operaciju, a zbog koje će propustiti ostatak sezone. Na istom mestu se pre dve godine, podseća katalonski list, teže povredio i Ansu Fati.

Barselona je posle 27 rundi Primere na trećoj poziciji sa 58 bodova, jednim manje od drugoplasirane Đirone, odnosno osam manje u odnosu na lidera Real. Četvrtoplasirani Atletiko ima 55 bodova, a Bilbao na petom mestu 50.


tagovi

PedriFrenki de JongBarselonaĆavi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara