Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Panionios pred ispadanjem, Ksanti bi da izbegne baraž

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 14:52

Poslednje kolo u grčkom plej-autu

Poslednje kolo u grčkom plej-autu nosi dilemu. Treba da saznamo ime tima koji ispada u drugu ligu, kao i ko će u baraž za opstanak u najboljem društvu. Tri tima su u kombinaciji, a u najslabijoj situaciji je Panionios sa 22 boda, Ksanti ima 23, a Panetolikos 26.

Ono što je posebno interesantno je činjenica da u šampionatu zemlje Helena prvi kriterijum koji se posmatra ukoliko su rivali bodovno poravnati je međusobni skor. To dalje znači da Panetolikos nikako ne sme da izgubi danas od Volosa kod kuće, jer bi u tom slučaju rizikovao da završi u doigravanju ako bi Ksanti trijumfovao u Larisi.

Izabrane vesti

Sa druge strane, fenjeraš Panionios ima uspešniji međusobni skor protiv Ksantija, pa ga i samo bod na gostovanju Atromitosu, uz poraz Ksantija, vadi iz problema, makar privremeno.

Zanemarivši statističke podatke, Panionios je ove sezone kuburio sa finansijskim problemima, usled čega su mu oduzimani i bodovi, pa je pitanje imaju li igrači dovoljno motiva da se bore u odlučujućem meču. Atromitos ne poklanja bodove, o čemu svedoče dve pobede u tri protekla kola. Ksanti je u lošoj formi pred susret u Larisi, pošto je izvukao tek bod na tri minula duela, Takođe, ovaj sastav takođe je bio meta sankcija FS Grčke, pa je ostao bez 12 bodova i našao se u velikom problemu.

Za kraj, Panetolikos je domaćin Volosu, koji je bez pobede na četiri prethodne utakmice i deluje da su njegovi igrači već na odmoru. Domaći sastav već pet rundi je neporažen, a kako bi da izbegne eventualno izjednačavanje sa Ksantijem, pobrinuće se da nastavi seriju dobrih rezultata.


tagovi

Grčka 1PanioniosPanetolikosKsanti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara