Radovan Pankov (Reuters)
Radovan Pankov (Reuters)

Pankov i Žozue pušteni iz policijskog pritvora i vraćaju se u Poljsku

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 19:33

Legija potvrdila putem zvaničnog Tviter profila

U moru skandaloznih, nezapamćenih, šokantnih i sramotnih vesti koje su tokom noći i današnjeg dana stizale iz Holandije nakon meča AZ Alkmara i Legija, konačno jedna dobra. Fudbaleri poljskog velikana Radovan Pankov i Žozue pošteni su iz policijskog pritvora i vraćaju se u Poljsku. Vest je objavio klub na svom zvaničnom twitter nalogu. Srpski i portugalski internacionalac vratiće se u Varšavu avionom čiji je let zakazan za 20 čaova i 20 minuta.

Kako u Holandiji policija može da vas nakon hapšenja u pritvoru zadrži do devet sati dok ne izvrši istragu (vreme od ponoći do devet časova ujutru se ne računa), Pankov i Žozue su se na slobodi našli baš nakon isteka tog vremena, dakle u 18.00.

Izabrane vesti

Nakon što je jučerašnji meč 2. kola grupne faze Lige konferencija završen i nakon što je policija zatvorila kapije stadiona onemogućivši tako ostatku Legijinog tima da dođe do klupskog autobusa, gosti iz Poljske su negodovali nakon čega je policija nasrnula na njih pendrecima. Među delegacijom iz Varšave bio i predsednik kluba Darijuš Mioduski koji je i sam pretrpeo nekoliko udaraca.

Policija je vrlo brzo privela Pankova i Žozuea koji su se nalazili u klupskom autobusu, a srpski fudbaler je lišen slobode zbog navodnog napada na službeno lice na stadionu. Dvojac Legije je silom prilika ostao u Holandiji, dok je ostatak Legijine posade odleteo nazad za Varšavu jutros oko 10.30.

„Ne znam ni za jedan slučaj u kom su stručni štab i tim napadnuti od strane obezbeđenja, to je nezamislivo. Niko od nas nije udario bilo kog člana obezbeđenja. Agresija je bila sa njihove strane, ponašanje gospodina koji je svedočio o svemu tome bilo je toliko agresivno da se pitam da li je bio pod uticajem određenih droga“, istakao je Mioduski.

Najvažnije je da se nakdašnji član Crvene zvezde i kapiten varšavskog tima Žozue vraćaju u Poljsku, a u narednim danima očekuje se da se oglasi i UEFA koja ne bi smela da ostane nema na događaj bez presedana.


tagovi

AZ AlkmarRadovan PankovLegijaLiga konferencijeLegija Varšava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara