Najnovije vesti

Pantelić odgovorio Lazoviću: Da imaš morala, sam bi podneo ostavku u Zajednici

Vreme čitanja: 4 minuta

Marko Pantelić (©Starsport)

Pre toga prvi čovek Javora napao potpredsdnika FSS-a

Svega ima u srpskom fudbalu samo nema – mira. Buknuo je danas novi verbalni sukob u kojem su učestvovali smenjeni predsednik Zajednice Superligaša i prvi čovek Javora Dragomir Lazović i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić.

Prvi čovek Zajednice je optužio Pantelića da čuva u fioci predmete koje je poslala UEFA o nameštenim utakmicama u Srbiji, na šta je usledio odgovor trenutno vodećeg čoveka FSS-a.

Fudbalska i sportska javnost bili su u prethodnom periodu svedoci mnogih anomalija u srpskom klupskom fudbalu, veliki broj utakmica bio je pod lupom organa UEFA. Ne mogu i neću da ćutim i zatvaram oči pred bilo kojim stvarima koje narušavaju ugled našeg fudbala, na terenu ili van njega, izjavio je vršilac dužnosti predsednika FSS“, počeo je saopštenje Marko Pantelić.

On je poručio Lazoviću da je trebalo sam da ode posle svega što se dešavalo u ligi ove sezone.

"Zbog toga i moja odluka da se smeni Dragomir Lazović iz IO FSS, kao i predlog klubovima da zbog integriteta takmičenja učine isto i smene ga sa mesta predsednika Zajednice, jer da ima i malo morala Dragomir Lazović bi sam podneo ostavku na sve funkcije u fudbalskoj organizaciji. Radi se o osobi koja je po funkciji, kao predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, najodgovornija za funkcionisanje takmičenja, a svi smo bili svedoci sramnih dešavanja na mnogim terenima Super i Prve lige Srbije“.

Lider FSS-a je istakao da Lazović nema nijedan razlog da se žali na status u srpskom fudbalu, naprotiv.

"Treba li posle svega da se pravimo gluvi i slepi? Ne. Klupski fudbal nam je obeležen, a ja posle karijere koju sam imao, nisam ovde da bih od fudbala uzimao kao mnogi koji je nisu imali, a sada su tu da bi od fudbala samo otimali, već da bih stvari učinio boljim. Dragomir Lazović je, zna on to dobro, poslednja osoba koja može da se žali na "svoj status" u fudbalskoj organizaciji. Kroz biznis u kome je, kažu, uspešan, dobro je od FSS naplatio svoje usluge, ali ponoviću ovde se jednostavno radi o odgovornosti koju svako mora da snosi, pogotovo oni koji obavljaju odgovorne funkcije. Nikome ništa ne dugujem i neću stvari gurati pod tepih zarad nekih sitnih interesa".

Ističe Pantelić da je prvi čovek Zajednice Superligaša tražio da se postupi protivzakonito time što bi se po završetku sezone menjale odluke o sistemu takmičenja.

Opijen valjda silnim funkcijama koje ima u fudbalu, Lazović traži da se postupa mimo propisa i zakona naše države, a on bi morao da zna da shodno članu 160. stav 3. Zakona o sportu Republike Srbije izmene sistema takmičenja su u nadležnosti nacionalnog granskog sportskog saveza i mogu se primenjivati najranije po isteku jedne takmičarske sezone od utvrđivanja tih izmena (dakle, odluka o promeni sistema takmičenja može da se donese sada, ali da stupi na snagu tek od sezone 2022/23. a ne odmah kako to traži čovek koji je prošle godine u ovo vreme glasao za smanjenje lige)", poručio je Pantelić.

Dragomir Lazović, levo (©Starsport)Dragomir Lazović, levo (©Starsport)

A, pre toga je „prvi potegao“ Dragomir Lazović, koji je u saopštenju dostavljenom Sportklubu napao Marka Pantelića.

Po osnovu člana 46 Statuta FSS član IO ima pravo predloga za uključenje tačaka u dnevni red… Moj predlog je bio razlog za smenu, uz kršenje svih zakona i principa. Dopuna se odnosila na dve tačke: regularnost takmičenja Super lige u sezoni 2020/2021. i format takmičenja za narednu. Nemaš ti Panteliću problem sa Lazovićem, već sa sobom. Tvoja odluka prema čoveku koji klub vodi bez mrlje 23 godine je čin moguć samo ljudima koji nemaju poštovanje. Takva mi odluka čak i te kako prija, mada je zakonski nelegitimna, što će se i dokazati”, poručio je predsednik Javor Matisa.

Istakao je Lazović da je nepravdi prema njegovom klubu bilo i ranije.

U fudbal dajem i od njega ne uzimam. Dva puta su mi oteli osvajanje Kupa. Pre tri godine sam na brutalan način ispao iz Superlige. Ali ova poslednja sezona, tj. prolećni deo, u kom si ti presednik, je genocid. Uništenje! Uništeno je baš sve! Zato Panteliću ne očekuj po cenu bilo čega da ću prihvatiti da plac uništenih mladih sportista, uništenog kluba, uništene istorije kluba, sve zbog nameštenih utakmica, gurnem ispod tepiha. To rade mali i nemoralni ljudi, ili klimoglavci, zbog sitnih interesa“, naglasio je Lazović.

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva