Miloš Pantović (©Star Sport)
Miloš Pantović (©Star Sport)

Pantović asistent u pobedi Bohuma, Hajdenhajm promašio drugo mesto sa bele tačke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.05.20. | 20:39

Po bod za Hanover i Karlsrue u preostalom meču današnjeg programa Cvajte

Prošao je Miloš Pantović kroz sve mlađe kategorije Bajerna iz Minhena, zaigrao je za naše mlađe selekcije, a kako stvari stoje, pred njim su lepe fudbalske godine u Zemlji pancera. Srpski fudbaler danas je bio asistent kod prvog gola u pobedi svog Bohuma nad Holštajn Kilom – 2:1 (0:0). Ovim trijumfom, večerašnji domaćin je uspeo da se bar donekle odlepi od opasne zone.

Nakon izuzetno mirnog prvog poluvremena u kojem na sva tri meča Cvajte nismo videli niti jedan gol, mreže su počele da se tresu već po povratku sa velikog odmora. Igrao se 49. minut kada je Pantović sjajno pronašao Žordija Oseja-Tutua po desnoj strani igrališta, a ovaj nije imao težak posao, pošto je izbio jedan na jedan sa golmanom gostiju.

Izabrane vesti

Koliko 15 minuta kasnije, prednost je duplirana. Mnogo su petljali gosti na sredini terena, lako su izgubili loptu u nekoliko navrata, a to su pomoću vrlo lepe akcije kaznili Robert Žulj i Silver Ganvula, koji je dodao so na otvorenu ranu Kila.

Međutim, nije se dugo čekalo na reakciju sa druge strane. Stefan Tesker je u 74. minutu izveo korner sa desne strane terena, a u srcu šesnaesterca se odlično snašao Džonas Mefert, pa smo ponovo imali utakmicu na koncu. Ali tako je ostalo sve do samog kraja.

Hanover i Karlsrue nisu očigledno želeli da prekinu serije dobrih rezultata, pa su odigrali nerešeno i produžili niz nepobedivosti. Moglo bi se reći da takav epilog odgovara i jednima i drugima, pošto se domaćin sada ustalio u sredini tabele, dok su gosti prišli makar korak bliže baražu za opstanak u Cvajti, a više toliko daleko nisu ni timovi iznad crte – 1:1 (0:0).

Prvi gol pao je nakon kornera. Lopta je nakon kratkog odbijanja uspela da dođe do Edgara Priba, koji je uspeo da je prosledi po zemlji u mrežu. Međutim, pred Hanoverom je sada bio onaj teži deo posla – sačuvati to vođstvo.

Ispostavilo se da u tome nisu uspeli. Jednostavno, mnogo su petljali domaći, nisu uspeli da raščiste jedan poduži napad Karlsruea, a na kraju su za to i kažnjeni. Igrao se 71. minut kada je Filip Hofman postavio, ispostaviće se, konačan rezultat ove utakmice.

U duelu od kojeg se možda najviše očekivalo, golove nismo videli. Sankt Pauli uspeo je da zaustavi Hajdenhajm i da mu na taj način uskrati skok na drugo mesto na tabeli. Doduše, sami su gosti krivi za takav epilog, pošto je Robert Lajperc u 27. minutu promašio penal, kojim je mogao svoj tim da dovede u odličnu situaciju – 0:0.


NEMAČKA 2 - 28. KOLO

Utorak

Ercgerbirge Aue – Darmštat 1:3 (1:1)

/Kruger 8 – Kempe 19pen, Dursun 72, 82/

Grojter Firt - Osnabrik 0:2 (0:1)

/Blača 9, Šmit 58/

Jan Regenzburg – Nirnberg 2:1 (1:1)

/Albers 44, Stolce 48 – Ishak 11/

Vehen – Sandhauzen 0:1 (0:1)

/Dikmajer 45/

Sreda

Bohum - Holštajn Kil 2:1 (0:0)

/Osej-Tutu 49, Ganvula 63 - Mefert 74/

Hanover - Karlsrue 1:1 (0:0)

/Prib 49 - Hofman 71/

Sankt Pauli - Hajdenhajm 0:0

Četvrtak

20.30: (2,30) Štutgart (3,40) Hamburger (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaMiloš PantovićBohum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara