Pantović pogodio, TSC poklonio remi Diošđeru

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 14:29

Vicešampion Srbije remizirao sa sedmoplasiranim timom Mađarske lige – 1:1

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Ubedljiva pobeda protiv RFK Novog Sada (4:1), pa put u Španiju i prva kontrolna utakmica za izabranike Žarka Lazetića. Nasuprot njih se našao klub iz Mađarske, Diošđer. Uspeo je tim iz Bačke Topole da stvori dovoljno prilika za pobedu, i da do nje umalo dođe na sebi svojstven način, mirnom i strpljivom igrom te pogotkom pred kraj utakmice. Ipak, neopreznost u odbrani koštala je TSC trijumfa pa je protivnik uspeo da ostane neporažen, iako je na minut pred poslednji zvižduk bio u zaostatku – 1:1.

Izabrane vesti

Može stručni štab vicešampiona Srbije da bude zadovoljan činjenicom da su dve različite postave u oba poluvremena bile konkretne, uspele da se nametnu i dođu do šansi za pogodak. Sa druge strane, moraće da porade Topolčani na defanzivi, jer je Diošđer dve najbolje prilike imao upravo posle grešaka defanzivaca TSC-a, a na taj način su fudbaleri mađarskog tima stigli i do izjednačenja.

TSC je kao i inače počeo ofanzivno, praveći najviše problema protivniku po njegovoj levoj strani. Izveo je ponovo ofanzivnu postavku strateg ekipe Žarko Lazetić, sa trojicom fudbalera u napadu. Najbolju priliku za Topolčane imao je već na startu Uroš Milovanović, posle odličnog centaršuta Saše Jovanovića. Pokupio je mladi napadač loptu u trku i uputo je ka mreži ali je u korner skrenuo golman Diošđera, Balaž Tot. Miloš Cvetković je testirao čuvara mreže mađarskog tima, udarcem sa distance.

Nije klub iz Mađarske bio bezopasan pa su Topolčani umalo primili pogodak nakon greške u odbrani. Brajt Edomvondži je pokupljenu loptu ostavio na tacni Gaboru Jureku, čiji šut sa ivice kaznenog prostora odlazi pored gola.

Ponovo je Žarko Lazetić izmenio gotovo kompletan sastav u nastavku, na golu je ostao Nikola Simić. Odmah je TSC ponovo krenuo da napada, odličan udarac je uputio Milan Radin. I Nikola Čolić, povratnik sa pozajmice iz Novog Sada, našao se u odličnoj prilici za pogodak. Zalomio je jednog odbrambenog fudbalera protivnika, prebacio loptu na levu nogu i gađao iznad gola. Ni Martin Mirčevski nije imao sreće, pošto je gađao pravo u golmana Balaža Tota. Topolčani su poveli preko Miloša Pantovića, kada se mladi napadač najbolje snašao posle centaršuta Šoš Bencea.

Ni minut kasnije, Nikola Simić je poklonio izjednačenje Diošđeru, jer je ispucao loptu direktno u noge Brajtu Edomvondžiju, te nigerijskom centarforu nije preostalo ništa drugo nego da gađa praznu mrežu vicešampiona Srbije i pogodi za konačnih 1:1.

Naredni meč TSC će odigrati protiv Vankuvera, u subotu 27.januara.

TSC – DIOŠĐER 1:1 (0:0)

/Pantović 88 – Edomvondži 90/

Fudbalski centar Atalaja, Malaga, Španija

TSC: Simić, Cvetković, Krstić, Stojić, Petrović, Vulić, Đakovac, Stanić, Jovanović, Milovanović, Ćirković. Igrali su još: Vlalukin, Antonić, Popović, Šoš, Radin, Kuveljić, Milosavljević, Pantović, Čolić, Mirčevski, Preradov

DIOŠĐER: Tot, Čirmaz, Farkaš, Bačo, Bokroš, Klimovič, Samoši, Benjei, Jurek, Akolatse, Edomvondži. Igrali su još: Demeter, Kuznjecov


tagovi

Miloš Pantović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara