Pao dogovor: Bergvajn krenuo za London, četvrta najbolja prodaja PSV-a

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.01.20. | 16:18

Murinjo je odabrao...

Holandski Telegraf ne običava da se bavi senzacionalizmom, uglavnom "pogađa" kada su u pitanju fudbalski transferi, pa otuda nema razloga da im ne verujemo kada jave da je Totenhem pronašao rešenje za špic napada baš u Holandiji. Konkretno u PSV Ajndhovenu. 

Telegraf javlja, a gotovo svi Englezi prenose da se radi o 22-godišnjem Stivenu Bergvajnu, momku koji se najbolje snalazi kao levo krilo, međutim po potrebi može da odigra i kao centralni napadač. 

Izabrane vesti

Načelan dogovor između dva kluba navodno je postignut i Bergvajn danas ne igra za PSV protiv Tventea. Prema informacijama holandskog lista Žoze Murinjo će za ovog momka izdvojiti 21.000.000 funti, odnosno blizu 25.000.000 evra. Ukoliko se ispostavi da je cifra tačna, biće to četvrta najveća prodaja PSV-a, posle Irvinga Lozana, Memfisa Depaja i Ruda van Nistelroja.

Totenhem na ovaj način rešava gorući problem posle teže povrede Harija Kejna, koji će van terena biti sve do aprila. Podsetimo, poslednjih dana mnogo se imena dovodilo u vezu s Pevcima, počevši od Pjonteka iz Milana, preko Kavanija, pa sve do Vilijana Žozea iz Sosijedada, koji je u jednom momentu izgledo kao najrealnija opcija.

Murinjo se na kraju odlučio za Bergvajna koji neće samo "pokrpiti" rupu nastalu odsustvom Kejna, već će biti ozbiljan zalog za budućnost. 

Stiven Bergvajn sjajno igra ove sezone. Na 16 utakmica postigao je pet pogodak i upisao čak deset asistencija.    

Foto: Reuters 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara