Pao dogovor: Jović na pozajmici u Fjorentini, Real plaća pola plate

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 11:44

Tako bar piše Korijere Delo Sport

Sluti da je višemesečnoj sagi kraj, i da će Luka Jović i zvanično uskoro dobiti šansu da oživi karijeru. Prema pisanju Korijere delo Sporta, Real Madrid i Fjorentina su se dogovorili da Luka Jović pređe u Toskanu na jednogodišnju pozajmicu.

Prvaci Evrope su spremni da puste Luku na besplatnu pozajmicu i da učestvuju u plaćanju polovine njegove plate, na taj način bi Fjorentina dala samo 3.000.000 evra. Prema istim izvorima Jović je već dao pristanak na tu vrstu aranžmana dok su dva kluba takođe dogovorila da bi pozajmica mogla da bude obnovljena i za sezonu 2023/2024 a o detaljima bi se dogovorili kasnije.

Izabrane vesti

Moglo je da se nasluti pre nekoliko dana da se ovakav rasplet kuva. Luka Jović je na društvenim mrežama zapratio Fjorentinu, što je bio jasan znak za medije sa Apenina da krenu da kopaju. U prvom trenutku se činilo da od posla neće biti ništa, i da je Jovićeva plata od 6.000.000 evra nepremostiva prepreka. Ipak, poslednje informacije govore o tome da je dogovor postignut.

Posle senzacionalnih igara u Ajntrahtu iz Frankfurta Luka Jović je pojačao Real Madrid leta 2019. godine, potpisavši petogodišnji ugovor. Videlo se brzo da to neće biti pravi spoj. Jednostavno, Luka se trudio da radi u korist svoje štete, imao je i brojne pehove sa povredama, kao i istorijskom formom Karima Benzeme.

Za Real Madrid u minuloj sezoni Luka Jović je postigao samo jedan gol. Bilo je potrebno da prođe 183 dana kako bi Jović pogodio protivničku mrežu, ovog puta u dresu reprezentacije protiv Slovenije. Partije pod komandom Dragana Stojkovića Piksija bile su možda naznaka da je Jović spreman da se rehabilituje. Ali da će mu biti potrebni minuti.

Posle prodaje Dušana Vlahovića u Juventus, Fjorentina je pojačala napad dolaskom Kabrala iz Bazela. Brazilac je na 14 mečeva postigao dva gola i do sada nije opravdao očekivanja. Baš kao i Poljak Pjontek. Možda je Luka Jović rešenje. Ali to zavisi od njega.


tagovi

Luka JovićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara