Filip Kostić (Reuters)
Filip Kostić (Reuters)

Pao konačni dogovor Kostića i Juvea: Za tri godine 7.500.000, sledi cenkanje sa Ajntrahtom

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 16:46

Stara Dama sprema ponudu od 12.500.000, klub iz Frankfurta želi 20.000.000 za igrača kojem ugovor ističe narednog leta

Odlazak Filipa Kostića iz Ajntrahta ovog leta sve je bliži, naročito nakon današnjih informacija koje je ponudio nemački Sport 1, odnosno njegov pouzdani novinar Patrik Berger. Naime, pao je konačni dogovor srpskog reprezentativca i Juventusa koji će mu na ime trogodišnjeg ugovora isplatiti 7.500.000 evra, dakle 2.500.000 po sezoni neto.

Napravljen je dakle veliki korak na putu ka tome da Stara Dama u narednim sezonama nastupa sa tandemom srpskih fudbalera. Doduše, ostaje Juventusu da se iscenjka sa nemakim klubom kako bi se Dušanu Vlahoviću pridružio kolega iz reprezentacije. Trenutno Bjankoneri spremaju ponudu od 12.500.000 evra, dok bundesligaš potražuje 20.000.000 evra. Zato posotoje indicije da će se dve strane naći na negde na pola puta, na oko 17.000.000, 18.000.000.

Izabrane vesti

Kostić je nedavno odbio ponudu kluba sa kojim je osvojio Ligu Evrope za produžetak ugovora čime je nedvosmisleno poručio upravi da želi da ide. Kako je Srbinu po aktuelnom ugovoru ostalo još godinu dana na Dojče bank parku, Ajntraht baš i nema preveliki pregovarački potencijal jer ukoliko ne olabavi zahteve rizikuje da zadrži nezadovoljnog fudbalera od kojeg narednog leta neće moći da zaradi ni centa.

Zato je nakon usmenog dogovora Kostića i Stare Dame pitanje vremena kada će 29-godišnjak iz Kragujevca postati sedmi Srbin u istoriji crno-belog torinskog kluba. Prvi je bio Vladimir Jugović, nakon njega Zoran Mirković, Darko Kovačević, Ivan Ergić (nije odigrao takmičarski meč) i Miloš Krasić, pre nego što je krajem januara ove godine Dušan Vlahović postao najskuplji zimski transfer u istoriji italijanskog fudbala.

Podsetimo da je iza Kostića koji je prošlog leta bio vrlo blizu Lacija, sezona karijere u kojoj je postao MVP Lige Evrope. Na ukupno 43 nastupa u Bundesligi i evropskoj B produkciji postigao je sedam i spakovao još 15 golova saigračima.


tagovi

Filip KostićJuventusAjntrahtAjntraht Frankfurt

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara