Andrija Živković (© AFP)
Andrija Živković (© AFP)

Paprena ljubav Benfike i Živkovića: Samo za raskid 1.800.000 evra, ukupan trošak 16.800.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.08.20. | 16:17

„Voli vas vaš Andrija“, oprostio se srpski vezista od kluba u kome je proveo četiri godine

Papiri čisti, koferi puni para. Idealna situacija za Andriju Živkovića. Srpski fudbaler zvanično je raskinuo ugovor sa Benfikom posle četiri godine na Lužu i dobro naplatio vreme u portugalskom velikanu.

Mediji u državi evropskog prvaka bave se računicom koliko je novca nekadašnji prvotimac Partizana zaradio tokom saradnje sa Orlovima, kao i koliko je klub koštao angažman nekad jednog od najvećih evropskih talenata.

Izabrane vesti

A Bola uverava da je Žile i na rastanku dobio ogroman novac od Benfike.

Zbogom bez slave, ali sa još 1.800.000 evra više“, na naslovnoj strani uticajni dnevnik ističe kako su čelnici kluba morali da plate Andriji pomenutu sumu samo da bi naš fudbaler pristao na prekid saradnje.

U suprotnom, da je ostao da „krcka“ poslednju godinu ugovora – a ona je u većini slučajeva najskuplja – Portugalce bi to koštalo oko 5.000.000 evra, kad se obračunaju i doprinosi na platu.

A Bola u tekstu razrađuje ukupne troškove Orlova od leta 2016. kad su Andriju doveli u svoje jato. Samo na ime bonusa za potpis plaćeno mu je 5.000.000 evra, kroz plate – a ona je progresivno rasta na kraju svake sezone – 10.000.000 evra (gde su verovatno računati i timski i individualni bonusi) i još ovih 1.800.000 evra što je pristao da se saradnja raskine pre vremena.

Ukupno 16.800.000 evra.

Posle četiri godine u Benfiki došlo je vreme za rastanak. Zahvaljujem se svima u klubu na prijateljstvu i lepom vremenu. Veoma mi je drago da sam bio deo velike porodice Benfike i uvek ću biti. Radujem se novom izazovu i novim pobedama. Voli vas vaš Andrija“, napisao je 24-godišnji Nišlija u oproštajnoj poruci klubu i navijačima.

Konkurentski Rekord podseća da je Andrija Živković u dresu lisabonskog giganta odigrao 88 utakmica, postigao četiri gola, na terenu proveo 5.147 minuta, te da je svaki od njih koštao Benfiku 3.845 evra!

U prvoj sezoni, kad je kao slobodan igrač došao iz Partizana, odigrao je 24 meča. Druga mu je statistički bila najbolja, dao je tri gola i upisao 30 susreta u svim takmičenjima, da bi u narednoj takođe 30 puta bio na terenu, uz skraćenju minutažu (1377 minuta u poređenju sa pređašnjih 2063). U minulom ciklusu, po svemu najslabijem u Lisabonu, dobio je šansu na svega četiri utakmice. Samo 124 minuta. Tad je i odbijao da ode na pozajmicu, ali posle promene trenera defitivno je postalo jasno da Žorž Žezus na Andriju Živkovića ne računa.

I da to Benfika mora da plati. Papreno.




tagovi

Andrija ŽivkovićBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara