Foto: Reuters
Foto: Reuters

Paradoks ekvadorske elite: Independijente pobedio Emelek da bi se borio za titulu sa Emelekom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 04:27

Sastav iz Sangolokvija će izvesno u dvomeču sa Električarima pokušati da se domogne prve titule šampiona države u klupskoj istoriji

Independijente del Valje je klub koji može da se pohvali peharom Kopa Sudamerikane, igranjem u finalu Libertadoresa, ali ne i osvajanjem ekvadorskog šampionata. Za 63. godine postojanja ovaj klub uspeo je samo jednom da bude vicešampion države i to pre osam sezona. Noćas se u meču sa Emelekom izborio za priliku da prvi put u istoriji postane nacionalni prvak. Dakle, pobedio je Emelek - 3:2, da bi zakazao finale sa... Pa isto Emelekom.

Za sve "kriv" sistem takmičenja u elitnom rangu ekvadorskog fudbala. Prvenstvo se sastoji iz prve i druge faze, a pobdenici obe odlučuju prvaka međusobnim dvomečom. Emelek je imao šansu da eventualnom pobedom dođe do identičnih 30 bodova kao i Independijente, te da u poslednjoj rundi pokuša da se domogne prve pozicije i kao osvajač obe faze prvenstva izbegne finalni dvomeč. Nije mu pošlo za rukom.

Izabrane vesti

Ako se do kraja godine Negroazulesi okite prvom titulom u klupskoj istoriji debele zasluge imaće jedan od najboljih izvođača prekida u Ekvadoru, a možda nije preterano reći ni u čitavoj Južnoj Americi. Umeo je Žunior Sornosa svojevremeno da pogađa direktno iz kornera kao fudbaler Fluminensea, a večeras je posle pola sata igre sjajnim centaršutem uspeo da pomogne Segoviji da anulira zaostatak iz šestog minuta posle gola Kabese.

Počelo je drugo poluvreme, a Sornosa sačekao sedam minuta za novi bljesak. Ovoga puta šutirao je direktno iz slobodnjaka, okvir gola je sprečio spektakularan pogodak, ali se Peljerano našao na pravom mestu da pospremi odbitak u mrežu. Pet minuta kasnije golom Honatana Baumana, domaći sastav je praktično priveo posao kraju. Doduše, morao je da strepi nekih 20 minuta posle hirurški precizne egzekucije Kaiseda, ali Električari do kraja nisu uspeli da stvore poštenu priliku iz koje bi bilo realno da izjednače.

Ako ne bude malo verovatnog scenarija po kojem će recimo u poslednjoj rundi Independijente doživeti ubedljiv poraz od Kuenke, a Nueve de Oktubre sa nekoliko golova razlike slaviti protiv Universidad Katolike, pred izabranicima Renata Paive biće 180 minuta paklene borbe za najveći uspeh u istoriji kluba na domaćoj sceni.

EKVADOR, DRUGA FAZA – 14. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Aukas – Makara 2:4 (2:3)

/Fidriševski 31, Veron 45+3 – Čampang 13, Rodrigez 32, 41, Garses 90+2/

Nedelja

Barselona - Universidad Katolika 1:1 (1:0)

/Mastrijani 18 - Alsugaraj 70/

Independijente del Valje - Emelek 3:2 (1:1)

/Segovija 31, Paljerano 52, Bauman 57 - Kabesa 6, Kaisedo 74/

Nueve de Oktubre - Delfin 1:0 (0:0)

/Kinonjez 79/

21.30: (1,35) Manta (4,50) Olmedo (8,50)

21.30: (1,88) Mušuk Runa (3,40) Gvajakil siti (3,90)

21.30: (2,85) Orense (3,20) LDU Kito (2,40)

Utorak

01.00: (2,20) Tekniko (3,10) Deportivo Kuenka (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ekvador 1EmelekIndependijente del Valje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara