Detalj sa meča Ajaks – Liverpul
Detalj sa meča Ajaks – Liverpul

Paranormalne pojave u Amsterdamu: Ni Liverpul ne zna kako je pobedio! Tadićev lob, Klasenova stativa, Trentova ruka, Ajaksove suze (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.10.20. | 22:57

Atalanta ubedljiva na gostovanju u Danskoj

To nije fudbal, to su paranormalne pojave. Sve što je mogao uradio je Ajaks. Samo nije pobedio. Ni bod nije uzeo. Mogao je. Ma, morao. Da makar naudi Liverpulu, pogotovo što je prvak Engleske bio zreo za pad u Amsterdamu. Napušta ga uzdignutih ruku, da ni sam ne zna kako je novo izdanje Lige šampiona počeo pobedom – 1:0.

Bio je holandski velikan ravnopravan, u pojedinim delovima susreta bolji takmac. U takvim okolnostima teško je, maltene racionalno nemoguće, objasniti šta se desilo na startu takmičenja u Grupi D.

Izabrane vesti

Koliko je atpična utakmica odigrana na Johan Krojf areni svedoči detalj iz 35. minuta. Sadio Mane se lepo oslobodio čuvara, ušao u kazneni prostor, šutirao, teško da bi savladao Andrea Onanu, ali je imao velikodušnu pomoć Nikolasa Taljafika, koji je u nameri da blokira udarac Liverpulovog asa skrenuo loptu u mrežu i postao tragirač utakmice u kojoj je Ajaks zaslužio makar remi. Mnogi će reći i pobedu.

Pogotovo ako se ima u vidu da je, kopirajući pristup iz mečeva sa Realom i Juventusom od pre dve sezone, izašao na crtu ekipi Jirgena Klopa. Mučio je. Pretio na sve načine i poklekao. Od svog igrača.

Pre autogola Taljafika, domaćin je imao sjajnu šansu preko Kvinsija Promesa, posle nespretne reakcije Argentinca Dušan Tadić inteligentno lobovao Adrijana samo da bi Fabinjo na gol-liniji otklonio opasnost, početkom drugog dela Davi Klasen je tukao u stativu, malo je i sudija Feliks Brih pomogao Englezima previdevši da je Trent Aleksandar Arnold poneo loptu rukom posle duela sa Tadićem, uveo je pred kraj Erik ten Hag Huntelara i Ekelenkampa, a upravo je 20-godišnji napadač u nadoknadi propustio poslednju šansu za remi koji bi, po svim parametrima, bio prevedniji, iako su i Crveni pretili, imali zadovoljavajućih trenutaka, ali nisu bili onako ubedljivi kao kad preslišavaju rivale po Premijer ligi.

Ovako, ostaje utisak da se Liverpul, kao retko gde u poslednje dve sezone, provukao.

Ponovo je Boginja lepa! Nije joj se lice promenilo ni posle masakra u Napulju, samo se našmikala, izašla na veliku pozornicu, poklonila i još jednom očarala prijatelje fudbala. Možda pobedu nad Midtjilandom (4:0) ne bi trebalo glorifikovati, jer danski prvak nema snagu ekipa iz vrha Serije A, ali očima prija videti Atalantu zavodljivu i efikasnu.

Tačno, trepala je pritisak debitanta u Ligi šampiona početnih 15-20 minuta i taman kad je ekipa Brajana Priskea pomislila da je u istom rangu sa Italijanima, usledila je kiša golova na MCH areni u Herningu. Provala oblaka, 16-minutno nevreme tokom u režiji gostiju. Pravi uragan pred golmanom Jasperom Hansenom.

Počelo je centaršutom desnog beka Toloija, spuštenom loptom Kristijana Romera i laganom egzekucijom Duvana Zapate. Završilo udarcem snažnim Zapate sa ivice kaznenog prosotora koji je Hansen samo prosledio na nogu zemljaku Luisu Murujelu. Između dva pogotka Kolumbijca smestila se reketa Alehandra Gomeza, treći Papuov pogotak ove sezone van 16 metara – jedini je fudbaler iz pet najjačih evropskih liga s takvim poduhvatom – za potvrdu da je Gasperinijev tim sposoban da reprizira učinak iz minule sezone Lige šampiona.

Neće svaki dan biti Midtjiland, ali će svaki put biti uživanje. To mu je u genetskom kodu.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Sreda

GRUPA A

Salcburg – Lokomotiva Moskva 2:2 (1:1)

/Soboslaj 45, Junuzović 50 – Eder 19, Lisakovič 75/

Bajern - Atletiko Madrid 4:0 (2:0)

/Koman 28, 72, Gorecka 41, Toliso 60/

GRUPA B


Real Madrid – Šahtjor 2:3 (0:3)

/Modrić 54, Žunior Vinisijus 59 – Tete 29, Varan 33 ag, Solomon 42/

Inter - Borusija Menhengladbah 2:2 (0:0)

/Lukaku 49, 90 - Bensebaini 63 pen, Hofman 84/

GRUPA C


Mančester Siti - Porto 3:1 (1:1)

/Aguero 21pen, Gundogan 65, Feran Tores 73 - Luiz 14/

Olimpijakos - Marselj 1:0 (0:0)

/Hasan 90+1/

GRUPA D

Midtjiland –Atalanta 0:4 (0:3)

/Zapata 26, Gomez 36, Murijel 42, mirančuk 89/

Ajaks – Liverpul 0:1 (0:1)

/Taljafiko 35 ag /

Utorak

GRUPA E

Čelsi - Sevilja 0:0

Ren- Krasnodar 1:1 (0:0)

/Girasi 56 - Ramirez 59/

GRUPA F

Zenit - Klub Briž 1:2 (0:0)

/Horvat 74 ag - Denis 63, De Keteler 90+3/

Lacio - Dortmund 3:1 (2:0)

/Imobile 6, Hic 23 ag, Akpa 76 - Haland 71/

GRUPA G

Dinamo Kijev - Juventus 0:2 (0:0)

/Morata 46, 84/

Barselona - Ferencvaroš 5:1 (2:0)

/Mesi 27 pen, Fati 42, Kutinjo 52, Pedri 82, Dembele 89 - Kartin 70 pen/

GRUPA H

PSŽ - Mančester Junajted 1:2 (0:1)

/Marsijal 55 autogol - Fernandeš 23 penal, Rašford 86/

RB Lajpcig - Bašakšehir 2:0

/Anhelinjo 16, 20/



tagovi

AtalantaLiverpulAjaksLiga šampionaMidtjiland

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara