Fabiom Paratići (AFP)
Fabiom Paratići (AFP)

Paratići pravda transfere Kuluševskog i Bentankura: Istovremeno mladi i iskusni, napredovaće sa Konteom

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 21:13

"Delovati na tržištu fudbalera u januaru se umnogome razlikuje od aktivnosti tokom letnjeg prelaznog roka..."

Mučio se Totenhem u minulom zimskom prelaznom roku jer su mu primarne mete u vidu Adame Traorea i Luisa Dijaza ispred nosa pokupili Barselona i Liverpul. Zato je londonski klub u finišu počeo panično da traži pojačanja, te na Vajt Hart Lejn doveo Juventusov dvojac, oko čije sposobnosti da promene stvari u Totenhemu, postoji dosta skepse.

Onog trenutka kada je Totenhem počeo da dogovara transfere Dejana Kuluševskog i Rodriga Bentankura iz severnog Londona su počele da pljušte kritike. Viđenijii navijači optužili su sportskog direktora Fabija Paratićija da ne razmišlja o Totenhemu dovodeći igrače koji se ne uklapaju u sisteme trenera Antonija Kontea, dok su Italijom počele da kolaju pošalice da Paratići i dalje radi kao prvi operativac Juventusa i da se trudi da mu "ispegla" finansije.

Izabrane vesti

Na švedskom krilu i urugvajskom vezisti je da razuvere javnost i pokažu da Paratići nije pogrešio, a sam Italijan pronašao je argumente da potkrepi januarsku transfer akciju.

"Delovati na tržištu fudbalera u januaru se u mnogome razlikuje od aktivnosti tokom letnjeg prelaznog roka. Zimi kupujete ako vam se otvori šansa. Uzeti Bentankura i Kuluševskog, znači uzimanje mladih, ali iskusnih fudbalera koji će nastaviti da rastu. Obojica su članovi vrlo respektabilnih reprezentacija. Bentankur ima skoro 200 nastupa za Juventus, a Kuluševski blizu 100. Siguran sam da će sa aktuelnim trenerom i sa ovim timom, obojica mnogo napredovati. ", rekao je sportski direktor Totenhema.

Dobar znak iz ugla navijača Totenhema jeste to što je Bentankur pre dva dana postigao sjajan pogodak za Urugvaj u južnoameričkim kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.

Bentankur je vezista koji igra od šesnaesterca do šesnaesterca i možete se osloniti na njega. Kuluševski je sjajan potencijal i bez obzira na samo 10 golova i 10 asistencija za Juventus, spreman je da igra", zakljčio je Paratići.


tagovi

Dejan KuluševskiRodrigo BentankurFabio ParatićiTotenhemJuventus

Obaveštavaj me

Juventus
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara