Fabio Paratići (©Reuters)
Fabio Paratići (©Reuters)

Paratići suspendovan iz fudbala zbog muljanja sa Juventusom, Totenhem hitno traži odgovore

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 11:44

Odluka Fife dovodi u pitanje dalje zaposlenje Italijana u klubu iz Londona

Kao grom iz vedra neba odjeknula je u sredu uveče vest sa Ostrva da je FIFA suspendovala Fabija Paratića da se bavi fudbalskim aktivnostima u Italiji, međutim iz Svetske kuće fudbala stiglo je zvanično saopštenje kojim se direktoru Totenhema zabranjuje bavljenje poslom kao direktan učesnik!

Kako se navodi FIFA je izrekla meru od 30 meseci kazne Paratićiju pošto je njegov nekadašnji klub Juventus proglašen krivim za lažiranje finansijske dokumentacije!

Izabrane vesti

Samo noć pošto je čoveku koji je 11 godina obavljao razne dužnosti u Juventusu izrečena restriktivna mera, oglasio se i Totenhem saopštenjem u kojem ističe da je odmah zatražio odgovore od disciplinske komisije FIFA. Naime, Savezni apelacioni sud u Italiji Paratićiju je onemogućio rad samo na teritoriji Apenina, dok je FIFA tu odluku proširila na globalni nivo. Iz Totenhema tvrde da je ova odluka doneta bez ikakve prethodne najave, niti su o tome obaveštene uključene strane.

"Zato urgentno tražimo dalja razjašnjenja situacije od FIFA i zašto je odluka Apelacionog suda proširena", stoji u saopštenju.

Paratićiju se ovom odlukom zabranjuje mogućnost direktnog kontakta sa igračima i agentima, te da pregovora oko mogućeg transfera, odnosno brani obavljanje funkcije na koju je postavljen pre dve godine. Totenhem ima mogućnost žalbe do 19. aprila ove godine, a klub namerava da ovu opciju iskoristi ako se pokaže da ima elemenata da se sadašnja presuda ospori.

Ono što je u ovom trenutku možda i najvažnije, Paratići više nije u mogućnosti da direktno vodi potragu za zamenikom Antonija Kontea koji je nedavno razrešen dužnosti trenera prvog tima. On, ipak, može da bude prisutan na sastancima, ali bez prava na vođenje razgovora.

Zanimljivo, Paratići negira bilo kakvu krivicu po slovu optužnice kojom se on, kao i bivše rukovodstvo Juventusa tereti za lažiranje finansijskih izveštaja zbog čega je klubu već oduzeto 15 bodova, a preti da bude i još više jer je istraga dodatno proširena. Tokom 11 godina boravka u Torinu bio je vodeći čovek za tehnička pitanja, zatim sportski, pa generalni direktor Juventusa po odlasku Bepea Marote u Juventus.

Totenhem u ovom trenutku nema pravo rešenje za novog šefa stručnog štaba. Umesto Kontea ekipu će voditi njegov pomoćnik Kristijan Stelini, dok će nekadašnji vršilac dužnosti trenera Rajan Mejson biti njegov asistent.

Kao glavne opcije za Konteovog naslednika pominju se Julijan Nagelsman koga je Bajern nedavno pustio i čak Maurisio Poketino, koji je klub napustio u novembru 2019. godine, a bez posla je od letos kada je otišao iz PSŽ.



tagovi

Fabio ParatićiDanijel LeviTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara