Pardjuov sunovrat : Od vrha Premijer lige do fotelje u Bugarskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 15:34

Novi izazov za engleskog stručnjaka

Nekad Premijer liga – danas Bugarska. Engleski strateg Alan Pardju novi je tehnički direktor CSKA iz Sofije.

Iznenađujuća vest odjeknula je iz glavnog grada naših istočnih suseda, pošto su Armejci na zvaničnom sajtu potvrdili angažman 59-godišnjeg trenera, samo u novoj ulozi.

Izabrane vesti

Sunovrat karijere poznatog fudbalskog radnika posle peha u Holandiji nastavlja se u Bugarskoj. Pardju je pravo niotkuda, bez prethodne najave, dogovorio saradnju sa timom iz Sofije, tako što će se prvi put u karijeri okušati na direktorskoj funkciji.

Pardju koji je u zrelim trenerskim godinama, zenit dosadašnje karijere ostvario je u sezoni 2011/12 kada je sa Njukaslom sezonu završio na šestom mestu Premijer lige nakon čega je krenuo strmoglavi pad.

Uspeh sa Svrakama bio je povod Majku Ešliju da sa trenerom potpiše osmogodišnji ugovor, međutim saradnja je trajala samo do decembra 2014. godine kada je otpušten zbog loših rezultata.

Usledile su epizode u Kristal Palasu i Vest Bromvič Albionu posle kojih se prvi put otisnuo van Ostrva. Odluka da preuzme Den Hag u decembru 2019. ispostavila se kao najveći promašaj u karijeri s obzirom na to da je na klupi holandskog tima proveo samo osam utakmca, uz učinak od jedne pobede, tri remija i četiri poraza. U trenutku prekida sezone Hag je imao sedam bodova zaostatka u odnosu na prvog rivala van opasne zone, od ispadanja u niži rang sačuvala ga je samo odlukla čelnih ljudi holandskog fudbala da se sezona prekine bez posledica po najslabije plasirane timove.

CSKA, čiji je jedan od suvlasnika i legendarni Hristo Stoičkov sa 20% udela, trenutno zauzima treće mesto iza Ludogoreca i Lokomotive uz pet pobeda, šest remija i jedan poraz. Bugarski klub paralelno se takmiči i u Ligi Evrope gde je u konkurenciji sa Romom, Jang Bojsom i Klužom osvojio samo bod u tri kola, a novi izazov očekuje ga u četvrtak kad od 18.55 dočekuje švajcarskog predstavnika.



tagovi

Alan PardjuCSKA Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara