Đanluiđi Bufon (©Reuters)
Đanluiđi Bufon (©Reuters)

Parma prosula dva gola prednosti na Sardiniji, popravni na Tardiniju

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 13:18

Serija B: Kaljari ima gol viška (3:2) pred revanš polufinala plej-ofa. Domaćina brine povreda veterana Đanluiđija Bufona koji je zamenjen na poluvremenu pre četiri dana

Bari je prvi putnik u finale plej-ofa Serije B, za plasman u elitno takmičenje italijanskog fudbala. Tim sa juga Italije je pobedio sa desetoricom u revanšu Sudtirol sa 1:0. U prvom meču u Bolcanu je bilo 1:0 za domaćina, a ekipa sa stadiona Svetni Nikola ide dalje jer je bila bolje plasirana u ligaškom delu šampionata.

Parma juri gola minusa (2:3) sa Sardinije protiv Kaljarija. Điđi Bufon i drugovi su bili na pragu finala, vodili su su sa 2:0 golovaima Benedičaka i Soma, ali fantastičan finiš čete Klaudija Ranijerija. Dva gola je dao napadač iz Zambije Zito Luvumbo, dok je gol s bele tačke delo najboljeg strelca Kaljarija Đanluke Lapadule, reprezentativca Perua.

Izabrane vesti

Parmi večeras (20.45) treba bilo koja pobeda za plasman na korak do Serije A i dvomeč sa Barijem.

20.30: (2,45) Parma (3,20) Kaljari (3,00)

Legendarni Bufon se povredio na Sardiniji. Morao je na poluvremenu da preda mesto među stativama Leandru Čičizoli koji je u nastavku primio tri gola. Veteran je pod znakom pitanja za revanš. Bio bi to veliki hendikep za nekadašnjeg člana Serije A i osvajača evroskog takmičenja.

Krisitjan Ansadi i Lautario Valenti su van stroja za domaći tim. Zvezdin igrač na pozajmici u Kaljariju Filipo Falko se oporavio od povrede, ali će teško Ranijeri da mu ukaže šansu pored Lapadule, prve zvezda ekipe sa Sardinije, koji je postigao 22 pogotka u sezoni.

U napadu će tandem Luvumbo – Lapadula da bude najveća opasnost po domaći tim.

SERIJA B – POLUFUNALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Petak

Bari – Sudtirol 1:0 (0:0), prvi meč: 0:1

/Benedeti 70/

Subota

20.30: (2,45) Parma (3,20) Kaljari (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Đanluiđi BufonParmaSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara