Tomas Parti (©Reuters)
Tomas Parti (©Reuters)

Partijeva povreda ozbiljnija nego što se mislilo

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.11.20. | 09:48

Sjajni vezista je propustio tri utakmmice, propustiće još nekoliko

Crni dani za Arsenal, nakon trećeg poraza kod kuće Mikel Arteta je saopštio još loših vesti. Naime, povređeni vezista Tomas Parti propustiće još nekoliko utakmica jer je povreda ozbiljnija nego što se u prvi mah mislilo.

Vezista koji je u smiraj prelaznog roka stigao iz madridskog Atletika za 50.000.000 evra taman je počeo da se uigrava sa novim saigračima, ali je doživeo povredu tokom poraza od Aston Vile (0:3) 8. novembra i od tada je propustio tri utakmice kluba iz Severnog Londona. U startu se nije mislilo da je povreda ozbiljnije prirode, ali Partija još uvek nema na terenu, a sudeći po rečima španskog stručnjaka očekuje ga još nekoliko mečeva pauze.

Izabrane vesti

"Mislim da neće biti sa nama još par utakmica. Nedostaje nam dosta igrača, imamo puno različitih problema, ali ne želim to da koristim kao izgovor. Na kraju krajeva, svaki meč smo na ivici da dobijemo, ali u poslednjih par utakmica smo bili poraženi. To je isključivo u našim rukama, sa igračima koje imamo. To je ono što moramo da uradimo i to ne možemo da promenimo", izjavio je Arteta i dodao da je povreda Partija zaista ozbiljnija nego što se mislilo.


Guneri su sa Artetom na klupi možda popravili stvari koje su ih mučile godinama unazad, ali stvorili su se očigledno novi problemi i malo je reći da su rezultati od starta sezone razočaravajući. Posebno jer je španski stručnjak osvajanjem FA kupa podigao lestvicu, potom je i Obamejan potpisao novi ugovor, a kao šlag na tortu stigla su i pojačanja na ključnim pozicijama u vidu Gabrijela i Tomasa Partija. Zablistao je i Vilijan na debiju, sve je išlo kao po loju, ali su se ubrzo stvari promenile.

Arsenal ima svega 13 osvojenih bodova iz prvih 10 ligaških utakmica, što je najgori učinak kluba u istoriji u uvodnom delu sezone. Postigli su svega 10 pogodaka u šampionatu, oseća se nedostatak kreativnog veziste, ali je jasno i da je Tobdžijama neophodan bolji Obamejan, kapiten je postigao tek dva pogotka od starta sezone u PL.

Čeka ih duel sa bečkim Rapidom u Ligi Evrope u četvrtak veče (21.00), pre nego što se sastanu sa Totenhemom narednog vikenda (nedelja, 17.30) u prvom derbiju Severnog Londona ove sezone. Poraz bi mogao da ih ostavi čak 11 bodova iza ljutog rivala. Nakon toga ih čekaju mečevi protiv Barnlija i Sautemptona, potom i Evertona u Premijer ligi, kao i četvrtfinale Liga kupa protiv Mančester sitija.

Arteta uprkos svemu ističe da se ne boji za svoj posao.

"Onog dana kada sam odlučio da budem trener znao sam da ću jednog dana biti otpušten ili da ću napustiti klub. Ne mogu da znam da li je to dan nakon što potpišem ugovor, da li je za mesec dana, godinu dana ili šest meseci. To me nikad ne brine. Jedina briga mi je da izvučem najbolje iz igrača, služim svom klubu na najbolji način i da budem sve bolji i bolji. Ponavljam, svestan sam da ću u ovoj profesiji jednoga dana dobiti otkaz ili ću otići, ali ne znam kada će se to dogoditi", izjavio je Mikel Arteta.



tagovi

Mikel ArtetaTomas PartiArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara