Tim Partizana protiv Spartak Trnave (©FK Partizan/Miroslav Todorović)
Tim Partizana protiv Spartak Trnave (©FK Partizan/Miroslav Todorović)

Partizan atraktivan i raspucan: Andrade se predstavio golom, Menig može kao špic (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.06.22. | 19:49

Crno-beli bez obzira na kadrovske probleme odlični protiv Spartak Trnave - 3:0 (2:0)

Protiv Kluža je bilo grešaka koje su odvele u poraz (0:1), ali protiv Spartaka iz Trnave, u drugoj proveri na pripremama u Sloveniji, fudbaleri Partizana značajno su popravili utisak. Iako ponovo u sastavu značajno oslabljnom povredama, crno-beli su odigrali odličan meč i savladali trećeplasirani tim slovačkog prvenstva 3:0 (2:0).

Novajlija Patrik Andrade predstavio se lepim pogotkom iz voleja u 58. minutu, na majstorsku asistenciju Filipa Holendera koji ga je pronašao centaršutom spoljnim delom kopačke. Bila je to najlepša akcija u meču, ali ne i jedina vredna pohvala koju su izveli igrači beogradskog kluba. Raspoloženi za proigravanje saigrača, posebno u prvom delu utakmice, bili su Bibars Natho, Slobodan Urošević i Ljubomir Fejsa. U dva navrata to su iskoristili Kvinsi Menig i slavljenik Aleksandar Lutovac.

Izabrane vesti

Prvi je u 37. minutu spretno reagovao na nespretnu reakciju dvojice protivničkih defanzivaca posle centaršuta Uroševića i snažno šutirao u dalju stranu za vođstvo Partizana, dok je drugi u poslednjim trenucima pred odlazak na odmor uspešno izbegao ofsajd zamku posle duge lopte Ljubomira Fejse i glavom precizno matirao golmana Spartaka. Za lep poklon sebi na 25. rođendan.

Uvodni minuti meča pripali su slovačkom timu, u dva navrata Spartak je pretio iz prekida na desnoj strani, ali je Nemanja Stevanović prvi put bio siguran, dok je u drugoj situaciji imao saveznike u prečki, zatim i Aleksandru Filipoviću, pa Marku Jevtoviću. Uspeo je prinudni štoper crno-belih da sa gol-linije izbaci loptu posle smušene reakcije nekoliko saigrača. Bilo je to na isteku 30. minuta, a desetak ranije prvu konkretnu akciju u meču izveli su fudbaleri Partizana.

Natho je majstorskom loptom preko odbrane Spartaka pronašao Uroševića, imao je kapiten dosta prostora pred sobom, odigrao potom povratno dodavanje za Meniga, ali je Holanđanin za korak bio sporiji od protivničkog defanzivca. Pokazao je, ipak, Menig tokom sat vremena provedenih na terenu da bi Ilija Stolica ubuduće bez mnogo razmišljanja mogao da ga koristi i kao opciju za špica. Lepo se otvarao i ulazio u šanse, a u pomenutom 37. minutu i pokazao golgeterski instikt.

U uvodnim minutima drugog poluvremena Menig je odlično kombinovao sa Andradeom, koji je pokušao elegantno da ćušne loptu pored Dominika Takača, ali je bio blokiran. Svakako je momak sa Zelenortskih Ostrva zaslužio pohvale za partiju viđenu tokom 60 minuta u igri i nagovestio da će biti od velike pomoći saigraču iz nacionalnog tima Rikardu Gomešu, koji je ponovo pauzirao zbog povrede.

U napadu su nedostajali i Marko Milovanović i Nemanja Jović, u vezi Saša Zdjelar, te štoper Igor Vujačić. Očekuje se, ipak, da većina njih bude na raspolaganju treneru Stolici za "generalku" protiv Fenerbahčea u subotu u Gracu. Za meč sa Spartakom vratio se Siniša Saničanin, koji je odigrao drugo poluvreme.

Današnje izdanje, posebno do 60. minuta kada su izašli Natho, Menig i Andrade, a zamenili ih mladi igrači, sigurno budi optimizam među navijačima crno-belih. Videćemo kakav će utisak biti posle duela sa Turcima. Podsetimo, Partizan sezonu otvara 9. jula u Ivanjici, protiv Javora, povratnika u Superligu.

PARTIZAN (4-3-3): Stevanović - Filipović, Jevtović, Šehović, Urošević - Fejsa, Andrade, Natho - Lutovac, Menig, Holender. Igrali su još: Popović, Saničanin,Terzić, Baždar, Petković, Stašević i Vlahović.


tagovi

FK PartizanKvinsi MenigPatrik AndradeIlija Stolica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara