Hancko iz Sparte (©Reuters)
Hancko iz Sparte (©Reuters)

Partizan baca pogled ka Buđejovicama: Sparta počinje prolećnu trku

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 11:15

U Češkoj kreće drugi deo šampionata

Nedelju dana pre nego što će lopta krenuti s centra u Srbiji, startuje prolećni deo prvenstva u Češkoj. A, to je tema koja je posebno interesantna fudbalerima i navijačima Partizana.

Baciće danas posle 18 časova pogled svi kojima je crno-bela boja na srcu ka Češkim Buđejovicama, jer će istoimeni domaći tim u tom terminu dočekati Spartu iz Praga, koja je rival Partizanu u prvoj prolećnoj rundi Lige konferencije.

Izabrane vesti

Pokazaće današnji meč u kakvoj formi Sparta dočekuje start drugog dela prvenstva, samim tim i evropskih izazova, ali ako je suditi po rezultatima s priprema, momci u bordo dresovima su skroz spremni za drugi deo sezone. Samo jedan meč su puleni Pavela Vrbe izgubili na pripremama i to od Lokomotive iz Moskve.

Posebno je vredno istaći da Sparta sa neznatnim promenama u timu nastavlja šampionsku trku. Od bitnijih igrača otišli su samo švedski vezista David Karlson, koji se otisnuo ka Japanu, kao i štoper David Liška, a tim iz Praga je doveo u svoje redove napadača Tomaša Čvančaru iz Jabloneca. Iako je odigrao jako dobro tokom priprema, postigao nekoliko golova, na Čvančaru danas Vrba ne može da računa, jer je došao sa suspenzijom zbog crvenog kartona koju tek treba da odradi.

Dvojica najbitnijih igrača Sparte, za koje je klub imao ponude jače od 20.000.000 evra, Adam Hložek i Filip Souček, ostali su u klubu i naoštreni čekaju nastavak sezone. Kao i Partizanu, tako je i Sparti prioritet osvajanje domaće titule, koju čeka još od 2014. godine! Posle prvog dela prvenstva bordo tim iz Praga ima tri boda manje od lidera Slavije i ne sme sebi da dozvoli kikseve u nastavku, pogotovo ne u startu trke, pošto gradski rival u prvom kolu ima laganicu protiv fenjeraša Karvine.

Ni Buđejovice nisu igrale loše na pripremama, izgubile su i one samo jedan meč od Visle iz Krakova. Ne čeka Spartu danas lak posao, pošto je domaćin ekipa koja teško ispušta bodove na svom terenu. Bilans Buđejovica kod kuće od jesenas je sedam pobeda, remi i dva poraza.

Poslednja dva međusobna susreta u prvenstvu na Strelecki stadionu završena su nerešenim rezultatom (0:0, 2:2).

Lider šampionata Slavija ima najlakši posao, pošto dočekuje na svom terminu Karvinu, koja je čvrsto zakucana za dno.

Jedino je pitanje kako će se Slavija presabrati u hodu, jer je doživela nekoliko izmena u timu tokom zimske pauze. Otišao je napadač Jan Kuhta, koji je prešao u Lokomotivu iz Moskve, dok je Nikolae Stanču, po mnogima najbolji igrač češke lige, pred selidbom u Kinu. Što se tiče novih lica, Maksim Talovjerov je iz Buđejovica došao u Slaviju, a stigao je i Jira Sor, krilni napadač iz Nigerije, koji je doveden iz Banjika za 1.200.000 evra.

ČEŠKA 1 – 20. KOLO

Subota

15.00 (2.05) Jablonec (3.40) Sigma (3.70)

15.00 (1.08) Slavija Prag (12.0) Karvina (23.0)

15.00 (2.60) Teplice (3.20) Bohemijans (2.80)

18.00 (5.50) Buđejovice (3.90) Sparta Prag (1.63)

Nedelja

15.00 (2.30) Mlada Boleslav (3.40) Ostrava (3.10)

18.00 (1.38) Plzen (4.70) Hradec (8.50)



tagovi

Sparta PragSlavija PragČeška

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara