Partizan dovodi špica za 100.000 evra, može da ga kupi za 1.600.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.19. | 11:33

Umar Sadik bi sledeće sedmice trebalo da doputuje u Beograd

Najavio je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, angažovanje dvojice stranaca već početkom naredne sedmice i svi su izgledi da je u pravu. Da crno-belih, zaista, dobijaju svežu krv iz inostranstva. Bar kad je o ofanzivnim pozicijama u ekipi reč.

Prvi na listi želja kluba iz Humske 1 kad je mesto napadača u pitanju trenutno je Umar Sadik, ugovorom vezan za Romu, bez značajnog učinka u dresu rimskog kluba. MOZZART Sportu je potvrđeno, sa više nezavisnih adresa, da se 22-godišnji Nigerijac uklapa u profil igrača kakvog traži trener Savo Milošević i da bi bio, procena je u taboru osvajača Kupa Srbije, idealna zamena za odlazaćeg prvog strelca ekipe, Rikarda Gomeša.

Izabrane vesti

Da se posao krupnim koracima primiče realizaciji potvrđuje i sazanje našeg portala da bi Partizan, u slučaju da dovede Sadika, to učinio najpre u vidu pozajmice. I to po izuzetno prihvatljivoj ceni za srpske uslove od svega 100.000 evra za godinu dana. To je novac koji se u savremenom fudbalskom svetu tretira bagatela i sad ostaje „samo“ da centralni napadač rođen 2. februara 1997. proradi u Beogradu. Ukoliko u prvoj sezoni ostavi impresivan utisak i ubedi čelnike Parnog valjka da je vredan trajnog aranžamna, Partizan će imati pravo da ga otkupi pre bilo kog drugog kluba. Za obeštećenje od 1.600.000 evra. Cifra skoro identična onoj koju je pre dva leta izdvojio za Sejdubu Sumu i učinio ga najskupljim igračem u istoriji crno-belih.

Tokom pozajmice u Glazgov Rendžersu

Na relaciji Roma – Partizan dosta toga je dogovoreno, međutim, ne sve. Jedan od detalja o kome bi tek trebalo da se diskutuje jeste ko će pokriti platu Umara Sadika. Hoće li sve prinadležnosti i dalje biti u ingerenciji Italijana ili će osvajač Kupa Srbije preuzeti na svoja pleća ceo iznos ili deo, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, očekuju na Topčiderskom brdu da Sadik koliko naredne sedmice doputuje u Srbiju i stavi se na raspolaganje Miloševiću, čime bi jedan od glavnih polsova u letnjem prelaznom roku bio rešen.

Komletnu profesionalnu karijeru Umar je proveo pod ugovorom sa samo dva kluba. Počeo je u Speciji koja ga je pozajmila Romi u sezoni 2015/16, kad je bio izuzetno efikasan u Primaveri – ligi mladih timova, sa 14 golova – što je bilo dovoljno da ga velikan sa Olimpika otkupi. Počeo je narednu sezonu pod komandom Lučana Spaletija, međutim, nije mogao dse se izbori za status prvotimca, zbog čega je slat na pozajmice u Bolonju, Torino, holandsku Bredu u Glazgov Rendžers, da bi tokom propleća nosio dres Peruđe u Seriji B (tri gola, tri asistencije)

Sa reprezentacijom Nigerije učestvovao je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara