Jojić i Đorđević u duelu (©Starsport)
Jojić i Đorđević u duelu (©Starsport)

Partizan dugoročno može da reši pitanje bonusa, naciljao kapitalca Mladosti

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 08:44

Crno-beli gledaju ka Nikoli Jojiću

Nova sezona bez trofeja, propuštena i šansa da se kao drugoplasirani domogne izlaska u kvalifikacije za Ligu šampiona – Partizanu je potrebna ozbiljna rekonstrukcija. Na svim nivoima. Konkretnih poteza za sada nema, i dalje u Humskoj ispituju teren i troše dragocene dane, ali jedno dugoročno rešavanje problema se nazire. Ili bar ideja kako bi to moglo da se uradi.

Put od zamisli do realizacije je dug, međutim, crno-beli imaju plan kako da reše problem bonusa. U večitom derbiju i generalno tokom proleća, mladi igrači imali su skroman doprinos. Da li je trebalo da oni povuku ili pak iskusniji, sasvim je druga tema. No, ipak, Partizan bi da se osigura angažovanjem krilnog napadača iz lučanske Mladosti, koji potpada pod bonus kategoriju. Naciljao je – Nikolu Jojića.

Izabrane vesti

Iza levonogog desnog krila – može da pokrije i druge poizicije u ofanzivi – je izvanredna sezona. Dao je osam i namestio deset golova, te pomogao timu iz Dragačeva da opstane u Mozzart Bet Superligi. A, od naredne sezone, ili preciznije već od leta, mogao bi da bude član crno-belih. Ne kriju u Humskoj da su zainteresovani.

“Jedan od igrača koje pratimo”, rekao je Ivica Kralj za Sportski žurnal.

Partizan je bacio oko na Nikolu Jojića, našao se perspektivni fudbaler lučanske Mladosti na njegovom radaru, samo što je veliko pitanje da li zaista Parni valjak može do njega. Jer, projektovan je krilni napadač kao naredna velika prodaja superligaša. U januaru je transfer Đorđa Gordića u redove Siti grupe težak sedmocifrenog iznosa uticao na to da se ekipa iz Dragačeva okrene promociji mladih igrača.

Zauzela je Mladost put i namerava da se ponovo opari, da dobro zaradi od Čačanina rođenog 2003. godine. I navodno već su interesovanje za jednog od lidera tima pokazali klubovi iz Francuske, Italije, Amerike… Što otežava posao Partizanu.

Postoji u Humskoj i jedna velika dilema. Ne tiče se kvaliteta Nikole Jojića, u njih su se uverili, nego toga da li treba posegnuti za angažovanjem novog mladog krilnog napadača, pošto su u nedavno završenoj sezoni “izbacili” Janka Jevromovića. Momak iz Kraljeva prošao je mlađe kategorije crno-belih, takođe igra na desnom krilu i jača mu je leva noga.

Ali, ako uopšte misle da dođu do Nikole Jojića i započnu rekonstrukciju tima, bolje da što pre krenu. Partizan je već previše vremena potrošio.



tagovi

FK PartizanMladost LučaniNikola JojićIvica KraljLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara