Partizan hoće da kupi Danila Pantića od Čelsija, Mađari ga precrtali i prebacili u B tim

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.01.20. | 15:50

Srpski vezista neće više nositi dres Fehervara

Partizan želi da po drugi vrati Danila Pantića, saznaje MOZZART Sprot. Sa razlikom što će ovaj pokušati da ga otkupi od Čelsija, a ne da ga pozajmi kao što je to bilo u leto 2017. godine.

Srpski vezista je trenutno član mađarskog Fehervara (nekadašnji Videoton) na pozajmici iz Čelsija sa kojim ima ugovor do leta 2021. godine. Došao je letos kao želja Marka Nikolića, ali nije ispunio očekivanja. Odigrao je devet utakmica u prvenstvu (tri kao staretr) i nije upisao gol ili asistencija. Posle smene Nikolića, izgubio je mesto u timu i od kraja novembra nije igrao za mađarski tim. Čelnici Fehervara su sada odlučili da više na računaju na Pantića, nije otišao na zimske pripreme i prebačen je u B tim iščekujući kraj saradnje.

Izabrane vesti

Srpski vezista bi narednih dana trebalo da okonča pozajmicu i da se formalno vrati u Čelsi, a onda će Partizan pregovarati sa Plavcima oko otkupa ugovora.

Podsetimo, Pantić je ponikao u Partizanu u generaciji Andrije Živkovića i Nemanje Radonjića. Kada je ušao u prvi tim, odigrao je 24 meča i postigao dva gola, da bi ga u leto 2015. posredstvom Falija Ramadanija kupio Čelsi za 1.500.000 evra. Odmah je prosleđen na pozajmicu u holandski Vitese gde je upisao osam utakmica, a sledeće sezone i na pozajmicu u holandski Ekscelzior za koji je odigrao 11 mečeva bez postignutog gola.

Partizan ga je vratio u trenerskom mandatu Miroslava Đukića u leto 2017. godine i rehabilitovao mu  karijeru. Proveo je dve sezone na pozajmici u Humskoj i za to vreme upisao 91 utakmicu uz 13 postignutih golova. Vratio se i u mladu reprezentaciju Srbije. Partizan je hteo da ga zadrži i prošlog leta. Pogotovo jer ga trener Savo Miloševič poznaje iz mlađih reprezentativnih selekcija kada je bio direktor FSS i kada je izgradio lepo mišljenje o Pantiću. Međutim, tada nije došlo do dogovora sa Čelsijom o novoj pozajmici ili otkupu ugovora, pa je londonski klub prosledio Pantića na pozajmicu u Mađarsku.

Crno-beli se sada nadaju da će biti bolje sreće i da će po razumnoj ceni uspeti da otkupe igrača kojem je ostalo još godinu i po dana ugovora i koji u Čelsiju nema perspektivu. Bitnu ulogu u toj priči bi trebalo da odigra poznati agent Fali Ramadani koji zastupa Pantića i koji je u poslednje vreme opet u dobrim odnosima sa Partizanom posle perioda zahladnjenja. Inače, Ramadani zastupa i trenutno najveći biser Partizanove škole – Filipa Stevanovića. Ramadani već godinama usko sarađuje sa Čelsijem (već je dovodio Marka Marina, Markosa Alonsa i trenera Mauricija Sarija na Stamford Bridž) i mogao bi da smekša stav engleskog kluba u pregovorima o prodaji Pantića klubu iz Humske.

Na kraju, pitanje je kakva uloga je namenjena Pantića u Partizanu ako se transfer realizuje. U trenutnom sistemu igre tu poziciju zauzima Sejduba Suma kojem je Savo Milošević oživeo karijeru i Afrikanac je jedan od najboljih igrača Partizana. Povremeno tu poziciju u odsustvu Sume pokriva i iskusni Izraelac Bibras Natho. I radi to jako dobro. A na vrata za to mesto u timu kuca i talentovani Lazar Pavlović. Zato je na prvi pogled malo nejasno kakva bi uloga bila namenjena povratniku Pantiću. Ali videćemo šta je Savo Milošević smislio i kakvi su planovi uprave Partizana što se tiče prodaja ove zime i narednog leta...

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara