Holender posle prvog od dva gola na Banjici (© Star sport)
Holender posle prvog od dva gola na Banjici (© Star sport)

Partizan ima rok da kupi Holendera

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 16:51

Cena je fiksna i ne može se menjati

Žan Kristof Bajbek nije opravdao status bivšeg fudbalera Pari Sen Žermena. Maki Banjak je posle promenjivih jesenjih igara izgubio mesto u prvih 11 ovog proleća. Miloš Jojić i Ivan Obradović su se dugo tražili da bi tek sad počeli da opravdavaju angažman. Za Svetozara Markovića nema dileme da predstavlja pogodak u metu, a od Partizanovih novajlija angažovanih prethodnih leta polemike su utihnule i kad se pomene ime Filipa Holendera.

Mada je u početku mašio zicere, pretio da postane novi Vladimir Jovančić, vremenom je reprezentativac Mađarske izrastao u važnu kariku u dugačkom lancu pobeda ekipe Aleksandra Stanojevića i naterao upravu kluba da prione na posao koji za cilj ima njegov trajni ugovor u Humskoj 1. Početkom oktobra prošle godine crno-beli su ga doveli na pozajmicu iz Lugana, a sve ukazuje da će iskoristiti pravo otkupa i „vezati“ dugotrjanim ugovorom.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta, Partizan ima rok do 10. juna 2021. da se izjasni hoće li će aktivirati klauzulu iz ugovora sa Švajcarcima i dobiti krilnog napadača. To što im je ostalo malo manje od tri meseca da završe posao omogućava čelnicima komociju u susret letnjem prelaznom roku, pre svega što ne postoji mogućnost da im u međuvremenu neko preotme igrača. Jer, u ugovoru stoji da se Parni valjak pita prvi za sve i ukoliko bude želeo 26-godišnjeg Kragujevčanina onda će da i dobiti.

I to po fiksnoj ceni od 450.000 evra. Na toliko je postavljena visina obeštećenja kad su dve strane dgovorale pozajmicu i nema sumnje da će Partizan taj novac platiti. Za viceprvaka Srbije je bitno da Lugano nema pravo da menja uslove, eventualno traži više novca na bazi činjenice da je Filip igrama i golovima podigao cenu i postao zanimljiv i drugim klubovima. Što bi rekli šahisti, taknuto-maknuto.

Mozzart Sportu je potvrđeno da u Humskoj postoji konsenzus kad su u pitanju Holenderovi kvaliteti (sedam golova, četiri asistencije, igra za tim i ne gleda samo sebe), struka ga želi, pa je preostalo da uprava ispuni svoj deo obaveza. Samo je pitanje tajminga. Na taj način Partizan će posle 50.000 evra uloženih pozajmicu izdvojiti još 450.000 za otkup i za ukupno pola miliona evra dobiti fudbalera u čije se mogućnosti uverio. Što je bolja opcija nego da iznova ulazi u rizik u eventualno na tržištu traga za nekim koga nije video na delu.

Ulog od 500.000 evra trebalo bi višestruko da se vrati Parizanu. Pre svega na ekonomskom planu, jer je ovog leta na programu Prvenstvo Evrope, a Filip Holender je standardni reprezentativac Mađarske. Ukoliko se pokaže na završnom turniru realno je očekivati da bude zatrpan ponudama. A onda će pregovaračka pozicija odgovornih sa Topčiderskog brda biti bolja nego sad, jer EURO kreće 11. juna, dan posle poslednjeg datuma do kad je moguće da ga crno-beli kupe.


tagovi

Filip HolenderFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara