Slavlje Aleksandra Miljkovića (©Star Sport)
Slavlje Aleksandra Miljkovića (©Star Sport)

Partizan je mnogo nervozan i suviše kvalitetan za TSC: Opet problemi, a onda tri gola za osam minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.04.22. | 15:51

Sve posle šok terapije trenera Stanojevića – 4:1

Uvek muka – uvek bodovi. Ovosezonski okršaji Partizana i TSC imali su sličan tok i identičan zavšetak. Svaki put je sastav iz Bačke Topole napao favorita, stavljao ga u nezgodan položaj, dvaput terao da juri minus, ali je i treći put u prvenstvu koje se bliži kraju slavio crno-beli tim. Preokret u trećem kolu plej-ofa posledica je individualnog kvaliteta stranaca i šok terapije trenera Aleksandra Stanojevića u nepopularnom terminu – 4:1.

Meč je pokazao koliko Parni valjak zavisi od glavnih poluga na „malim“ utakmicama, pošto su Bibars Natho i Rikardo Gomeš za samo dva minuta okrenuli utakmicu naglavačke. Ujedno pokazali značenje termina „indicidualni kvalitet“ i „timski duh“, obojica su precizne hice proslavili trčanjem na klupu kako bi podržali psihički posrnulog Miloša Jojića, koga je trener Aleksandar Stanojević izveo sa terena posle niza grešaka praćenih vređanjem publike. Favorit jeste dobio meč i nastavio da pritiska Crvenu zvezdu, ali je ispoljio ogromne defanzivne slabosti i psihološki nemir.

Izabrane vesti

Velika nervoza Partizanovih fudbalera takođe je jedan od utisaka meča. Dokazi: Kvinsi Menig je vukao za dres Mihajla Banjca, Saša Zdjelar igrao rukom, Bibars Natho išao otvorenim đonom na protivnika i svaki od njih je opravdano zaradio žuti karton; zraelac jurio pomoćnog arbitra da traži gol Nemanje Miletića iako je bilo jasno da lopta nije prešla celim obimom gol-liniju, Rikardo Gomeš se unisio u lice Borisu Vargi dok je defanzivac ležao povrešen na travi, publika uvredama pratila svaki kontakt Miloša Jojića, Aleksandar Popović ispoljio neodlučnost prilikom začetka akcija... Ti gestovi ilustruju ogromnu tenziju u Humskoj.

Kad glava nije mirna onda noge ne slušaju. Domaćin je kao po običaju u poslednje vreme prosuo skoro celo prvo poluvreme i probudio se tek posle zvižduka malobrojnih gledalaca (jedva 1.000) upućenih Jojiću zbog propusta kojim je častio ekipu Žarka Lazetića vođstvom. A onda slobodnjak Natha, umešnost Rikarda i za tili čas je na krilima fudbalera iz uvoza Partizan okrenuo rezultat. Samo što je počelo durgo poluvreme u kožu Slobodana Uroševića – rešio prethodni duel sa TSC-om – uvukao se Aleksandar Miljković i kao bek, prvencem u drugom mandatu, sprečio nastavak problematike. Tačku je stavio rezervista Nemanja Jović još jednim uklizavanjem, čime je Partizan ostavrio najubedljiviju pobedu nad TSC-om u ovom prvenstvu, iako je gost igrom zaslužio više.

A imao je šta da ponudi. Prvo, defanzivno. Visokim presingom je napao protivnika, često boravio na njegovoj polovini i tako udaljio Rikarda i Meniga od Nenada Filipovića. Potom ofanzivno, jer je taj pristup imao za posledicu proviciranje greške, a kad je u stigla u vidu promašene lopte Milološa Jojića i nedovoljno pažljive reakcije Igora Vujačića – Stefan Vukić je na pas Bertalana Bočkaja potvrdio status najefikacnijeg fudbalera kluba iz Bačke Topole, pošto je deseti put u Superligi pogodio cilj.

Rezultat sugeriše da se TSC posle toga raspao, međutim, na terenu se ocrtalo koliko u njegovim akcijma ima smisla. Tačno se vide pečat Žarka Lazetića, napadačka orijentacija, dosta trčanja, hrabra igra,dalekometni pokušaji Mihajla Banjca i zapaženog Ifeta Đakovca, bilo je tu prodora Juga Stanojeva, Vukićevog udarca, s tim da se Aleksandar Popović u nastavku meča popravio i doprineo pobedi koja crno-bele drži u životu.

SUPERLIGA SRBIJE - 3. KOLO

Utorak

Radnički Niš - Vojvodina 1:0 (0:0)

/Mićubući 52/

Sreda

Partizan - TSC 4:1 (2:1)

/Natho 41, Gomeš 42, Miljković 48, Jović 62 – Vukić 31/

16.05: (1,65) Voždovac (3,70) Napredak (5,70)

18.30: (1,12) Crvena zvezda (9,00) Čukarički (20,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeNemanja JovićBibars NathoRikardo GomešAleksandar MiljkovićTSC Bačka TopolaFK PartizanMiloš Jojić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara