Partizan je u Ligi Evrope! Nebeski skok Nemanje Miletića za ugodnu jesen u Humskoj

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.08.19. | 20:52

Srpski tim gubio, ali je desni bek sjajnim golom iz kornera odveo tim u Ligu Evrope - 1:1

Igraće se Evropa do kraja godine i na crno-beloj strani Topčiderskog brda! Bilo je drame, bilo je drhtanja, ljuljao se tim Sava Miloševića, ali nebeski skok Nemanje Miletića odveo je Parni valjak u probrano društvo Lige Evrope. Kakav je to bio skok, kakav trzaj glavom! Pamtiće ga u Humskoj 1 danima – 1:1 (0:0), prvi meč 1:2.

Postoji izreka da je sreća ćelava od pozadi, da kada prođe, više ne može da se uhvati. Za navijače Partizana ta ćelava sreća ima od večeras i lik, ime i prezime. Da je igrao sjajno do tog momenta – nije. Da je igrao sjajno od početka sezone – nije. Ali ima Nemanja Miletić srce kao lav, igrao je i povređen, sa otečenim zglobom, bez zamene i bez greške. A, nagrada ga je sačekala, odnosno, on je raširenih ruku prigrabio u Moldeu i to da je birao bolji momenat – ne bi ga izabrao.

Izabrane vesti

Biće ovaj meč i velika lekcija za igrače i trenera Partizana Miloševića. Šef struke crno-belih je pre dve nedelje rekao da njegov tim ne ume da se brani. A, opet je u drugo poluvreme meča u Norveškoj izašao sabijen na ivicu svog šesnaesterca, bez trunke uspeha da sačuva loptu i organizuje napad, da dođe do pogotka.

Bukvalno je ivica giljotine visila nad srpskim timom i to ne zne zbog neke velike umešnosti domaćih, koliko zbog serije neshvatljivih grešaka crno-belih, koji su prodavali lopte ispred svog šesnaesterca, često direktno u noge rivalu ili neuspešnim ispucavanjem što dalje od svoje mreže. Kao da su tom ultra defanzivnom prizivali maler sebi na kožu igrači Partizana i – desio im se.

Preslabi večeras Asano je igrao rukom na 18 metara od Stojkovićevog gola, a da nevolja nikad ne dolazi sama pokazalo se koji sekund kasnije, kada je živi zid skrenuo loptu pravo na Džejmsovu nogu na pola metra od prazne mreže.

Tek posle toga setio se Partizan da bi mogao malo i da igra fudbal. Doduše, nigde osim u napad više nije ni mogao. I odmah je stvorio dve dobre prilike protiv klimave odbrane Moldea, a na kraju je stigao i gol. Iz kornera. Nije prvi put Miletiću da postiže zlata vredan gol za tim iz Humske. Ali, nijedan kao ovaj neće biti uklesan u istoriju kluba sa crno-bele strane Topčiderskog brda.

Kada se sve sabere, bio je Partizan bolji od Moldea. Stvorio je više dobrih šansi, bio opasniji, konkretniji, osim u tih pola sata drugog poluvremena u Norveškoj. Na sreću, taj prazan hod nije bio dovoljan Moldeu da bi skrenuo Parni valjak sa puta ka grupi Lige Evrope.

Partizan ide u Ligu Evrope. Deveti put u istoriji. Stiži bodovi za UEFA listu, biće još najmanje šest mečeva na međunarodnoj sceni, a biće i miliona za klupsku kasu. Za miran san, za ugodnu jesen.

Foto: Starsport


MOLDE - PARTIZAN 1:1 (0:0)
/Džejms 72 - Miletić 80/

Grad: Molde
Stadion: Aker
Sudija: Rudi Buke (Francuska)
Žuti kartoni: Foren, Orsens, Husain (Molde), Zdjelar, Suma, Miletić, Stojković (Partizan)

Molde (4-2-3-1): Kraniks - Haraldseid, Foren, Gabrijelsen, Haugen (od 84. Knudtzon) - Husein, Orsnes - Boli (od 60. Omoijanfo), Volf Ejkrem, E. Hestad - Džejms.

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić (od 83. Lutovac), Suma (od 66. Natho), Asano - Sadik (od 68. Ožegović).


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara