Filip Stevanović na prethodnom gostovanju u Subotici (© Star sport)
Filip Stevanović na prethodnom gostovanju u Subotici (© Star sport)

Partizan na drugo mesto ne može, treće mora da odbrani: Holender traži prvenac u Superligi, Natho je desetka

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.11.20. | 09:18

Spartak ima Marčića efikasnog poput Asana i Tufegdžića koji je dao golova koliko Filip Stevanović i Lazar Marković zajedno

Crne tačke na putu Parnog valjka. Jedva je neogreban prošao kroz Kruševac, survao se u provaliju u Novom Pazaru, udario u zid u Novom Sadu, proklizao u Gornjem Milanovcu, a sad mora da vozi na još jednom terenu gde se ne snalazi najveštije. U 14. superligaškoj etapi čeka ga trka sa ove sezone iznad očekivanja dobrim Spartakom (18.00, TV Arena sport 1, B92).

Biće to završni duel pred odlazak na dvonedeljnu pauzu, za kojoj crno-beli vape pošto im je maltene pola tima van stroja. Van kombinacije su kapiten Vladimir Stojković, njegov zamenik Milan Smiljanić, Lazara Pavlović zbog virusa korona (Lazar Marković u međuvremenu dobio negativan nalaz i konkuriše za sastav), od ranije trener Aleksandar Stanojević ne može da računa na Miloša Jojića, Sejdubu Sumu i Žana Kristofa Bajbeka. Većina njih bili bi, da su zdravi, sigurni starteri. Ovako...

Izabrane vesti

Crno-beli su na minus devet u odnosu na lidera, Crvenu zvezdu, četiri koraka iza Vojvodine (u petak veče remizirala protiv Metalaca) međutim, kako imaju samo tri boda više od Spartaka, od njih zavisi hoće li se pred pauzu primaći Novosađanima (kad već ne mogu beogradskim crveno-belima) ili će odbraniti „kotu tri“. Ozbiljno im prete Voždovac, Proleter i baš Subotičani, svi sa tri boda manje.

Spartak je poslednjih godina u vrhu srpskog fudbala. Gaji ofanzivni stil igre, sa dosta igrača ulazi u završnicu akcija, ubacuju se i bekovi, zadnji vezni... Dobro izgledaju, biće dobra i atraktivna utakmica“, nada se trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Bibars Natho će, kao i protiv Mačve, preuzeti ulogu „desetke“. U napadu je bio planiran Filip Holender, ali obrt u slučaju Lazara Markovića nagoveštava da bi bivši reprezentativac mogao da bude najistureniji u gostujućem sastavu. Rezervni golman Nemanja Stevanovića imaće priliku da još jednom pokaže šta.

I to protiv izuzetno ofanzivnog rivala. U dosadašnjem toku Superlige Spartak je dao samo jedan gol manje od Partizana (27:28), peti je najefikasniji tim elitnog karavana, ali od pre nekoliko sedmica uskraćen za pomoć Nemanje Nikolića, pošto se 28-godišnji špic preselio u Saudijsku Arabiju. No, Spartak ima Milana Marčića, u prvenstvu preciznog koliko i Takuma Asano (po šest pogodaka) i Lazara Tufegdžića, strelca pet golova, koliko na kontu zbirno imaju Filip Stevanović i Lazar Marković.

Obaveza nam je da prikažemo vrhunski pristup. Protivnik to iziskuje. Partizan je uvek Partizan, bez obzira da li se nalazi u vrhunskoj formi ili ne, na kojem je mestu na tabeli i koliko bodova ima. Znamo kvalitet, čime raspolažemo i šta bi trebalo da radimo. Nadam se da ćemo biti u dobrom ritmu, raspoloženju i atmosferi. Očekujem dobru predstavu. Ukoliko na kraju rezultat bude pozitivan bićemo prezadovoljni“, pojasnio je šef struke Plavih golubova, Vladimir Gaćinović, prinuđen da sastavlja tim bez povređenog levog beka Aleksandra Vidovića i kažnjenog mu kolege sa suprotne strane odbrane, Davida Dunđerskog.

----------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 14. KOLO

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV – PARTIZAN, 18.00 (TV Arena sport 1, B92)

Subotica

Gradski stadion

Sudija: Nenad Minaković

Igra se bez prisustva gledalaca

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV: Dujmović – Šimura, Tekijaški, Ivančević, Milošević – Marčić, Jočić – Srećković, Tufegdžić, Denković – Šormaz. Trener: Vladimir Gaćinović.

PARTIZAN: N. Stevanović – Miljković, S. Marković, Banjak, Obradović – Zdjelar, Šćekić – F. Stevanović, Natho, Asano – L. Marković (Holender). Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA - 14. KOLO

Petak

Metalac – Vojvodina 3:3 (1:1)

/Katanić 33, Arambašić 85, Grbović 90+2 - Mrkaić 17, Čović 73, Đuričin 78/

Subota

14.00: (2,10) Novi Pazar (3,20) Zlatibor (3,80)

14.00: (2,05) OFK Bačka (3,35) Rad (3,80)

14.00: (1,72) Proleter NS (3,60) Napredak (5,20)

16.00: (1,57) Radnički (3,90) Radnik (6,25)

16.00: (3,35) Mačva (3,20) Javor (2,25)

16.00: (1,82) TSC (3,50) Mladost (4,60)

16.00: (1,80) Čukarički (3,50) Voždovac (4,70)

18.00: (4,70) Spartak ŽK (3,50) Partizan (1,80)

Nedelja

19.00: (1,15) Crvena zvezda (8,50) Inđija (15,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanSuperligaSpartak Subotica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara