Diabate desno (©AFP)
Diabate desno (©AFP)

Partizan našao rešenje za napad: Fuseni Dijabate oblači crno-belo

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 12:04

Parni valjak dovodi ofanzivca Trabzona

Najavio je Ilija Stolica, trener Partizana, da će ove nedelje dva nova pojačanja stići u tabor Parnog valjka i jedan je već na pola puta do Humske.

Novi fudbaler Partizana trebalo bi da postane Fuseni Dijabate (26), krilni napadač turskog šampiona Trabzona, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Giresunu. Igrač koji ima pasoše Francuske i Malija je, navodno, raskinuo ugovor sa prvakom Turske i očekuje se da u kratkom roku stigne u Beograd.

Izabrane vesti

Giresun je u prethodnoj sezoni izborio opstanak kao prvi iznad crte, a Dijabate je bio redovan starter. Odigrao je 34 utakmice, većinu svih 90 minuta, a u statističke kolone je upisao šest golova i tri asistencije. Zanimljivo je da je sve golove dao u jesenjem delu prvenstva, dok je sve asistencije upisao na proleće.

Imao je zapažen učinak Dijabate i protiv najvećih turskih klubova: protiv Bešiktaša je bio strelac, dok je protiv Fenerbahčea asistirao za pobedu.

Ipak, Trabzon pravi moćan tim, koji će biti sposoban da odbrani titulu prvaka Turske i da se pokaže na međunarodnoj sceni, pa za Fusenija tu neće biti mesta ni u narednoj takmičarskoj godini.

Trabzon i Giresun nisu jedini turski klubovi za koje je Dijabate igrao. U Sivasu je upisao dva gola i tri asistencije na 17 mečeva, dok je u dresu Geztepea dao tri i namestio tri pogotka na 18 susreta.

Brzonogi krilni napadač je prve velike fudbalske korake napravio u Ajačiju, pokazao zavidan talenat zbog kojeg ga je Lester kupio u januaru 2018. za 2.000.000 evra. Za Lisice je odigrao 19 mečeva, postigao dva gola i jedan „namestio“, ali nije zadovoljio stručni štab, pa je prosleđen na pozajmicu u Sivas. Usred menjanja klubova u Turskoj bio je Dijabate i sezonu u francuskom Amijenu.

Dolaskom Dijabatea broj stranaca u Partizanu se neće povećati preko „dozvoljene“ granice. Rikardo Gomeš, Kvinsi Menig i Patrik Andrade nemaju srpski pasoš, dok je Bibars Natho u procesu dobijanja našeg državljanstva.


tagovi

FK PartizanFuseni Dijabate

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara