Foto: Starsport
Foto: Starsport

Partizan ne odustaje od Mijailovića: Vezista na prekretnici, rasplet još u magli

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.12.21. | 14:59

Rivalstvo bivšeg i potencijalno budućeg kluba glavna prepreka, ali u Humsku nije stigao decidno negativan odgovor

Reorganizacija igračkog kadra u Partizanu tema je aktuelna tokom novogodišnje pauze, a kada su u pitanju potencijalna pojačanja prioritet broj jedan je angažman defanzivnog veziste. Prethodnih dana potraga za fudbalskim arhitektom dostojnim crno-belog dresa je intenzivirana, a na spisku najužih kandidatanašao se i Srđan Mijailović.

Iskusni igrač sredine terena, trenutno član Čukaričkog, igrač je koji ispunjava uslove Aleksandra Stanojevića, što je bio povod da rukovodstvo kluba iz Humske kontaktira čelnike Brđana. Zainteresovanost lidera Superlige i volja Čukaričkog, prebacili su odgovornost na Mijailovića koji nije odgovorio pozitivno na prve kontakte, međutim nije ni zatvorio vrata crno-belih koji nemaju nameru da odustanu od pregovora sa veznim fudbalerom.

Izabrane vesti

Uprkos činjenici da prvi kontakt nije doneo željeni rasplet, u Partizanu nemaju nameru da se lako odreknu angažmana veznog fudbalera posebno jer se Ljubomir Fejsa, drugo ime na listi želja kada je ista pozicija u pitanju, ispostavio kao nerealna želja. Iako je bivši fudbaler crnno-belih, ali i Olimpijakosa, Benfike, Alavesa i Al Ahlija trenutno bez ugovora, ćinjenica da još nema nameru da se vrati na superligašku scenu okončala je pregovore praktično i pre njihovog početka.

Alternativne opcije, u slučaju da pregovori sa Mijailovićem ne budu okončani postizanjem dogovora, spremni su u Humskoj, međutim karta crno-belih jesu bolji finansijski uslovi, borba za titulu i evropski izazovi, dok je glavna prepreka pritisak koji bi dočekao vezistu sa obe strane Topčiderskog brda kao bivšeg igrača Crvene zvezde.

Potencijalni novajlija zaoštrio bi konkurenciju u srcu sredine terena gde su jesenas konkurisali Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić i Milan Smiljanić. Činjenica da je Smiljanić u poznim fudbalskim godinama ograničila je minute iskusnog povratnika na terenu, a sužene opcije neretko su primoravale Aleksandra Stanojevića na adaptacije koje su čak podrazumevale promene formacije ili nešto defanzivnije uloge od standardnih za Bibrasa Natha i Miloša Jojića. Konačno, zdravstveni problemi Izraelca bili su dodatni povod da se crno-beli intenzivno upuste u potragu za plejmejkerom.


tagovi

Srđan Mijailović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara