Partizan nema luksuz da proba Nikolu Miličića, Saldanja naredne sedmice tek počinje da trenira s loptom

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 12:04

Kakav je zdravstveni bilten u Humskoj...

Navijači Partizana još nisu videli Nikolu Miličića. I neće možda do kraja ove sezone.

Jeste se zimski novajlija iz kragujevačkog Radničkog oporavio od povrede, međutim, postoji razlog zašto nije baš jednostavno da se posle dva meseca pauze integriše u ekipu.

Izabrane vesti

„Miličić dejstvuje na poziciji štopera, teško je kad se vraća posle povrede da ga ubacijemo po deset ili 15 minuta. Imate prostora da to učinite sa igračima veznog reda i napadačima, a štoperska pozicija je specifična i nemamo toliko luksuza. Potrebno je Nikoli još mesec dana treninga sa timom, a tek posle toga da počne da igra prijateljske utakmice, kako bi se oslobodio straha i vratio u formu“, pojasnio je Igor Duljaj.

Trener crno-belih zasad kao prvu opciju u statusu bonusa koristi Bojana Kovačevića, koji je i angažovan iz Čukaričkog kad se saznalo da je Miličić povređen tokom priprema na Kipru. Samim tim lako može da se desi da izguibi maltene celu godinu, jer je i jesenas bio van ekipe Radničkog, usled sličnog problema sa kolenom.

Ako se Miličić makar vratio treninzima, Mateus Saldanja još nije.

„Nisam lekar, teško mi je da pričam o njegovom statusu, u svakodnevnom smo kontaktu, šalje mi snimke šta radi. Znam da dnevno provodi po deset sati na treninzima i terapijama. Verovatno će tokom sledeće sedmice izaći na teren da počne rad sa loptom. Ne još sa ekipom“, ističe Duljaj da prvi strelac Mozzart Bet Superlige neće biti u konkurenciji ni za duel sa Spartakom.

A on je crno-belima važan kako bi udahnuli vazduh posle serije razočaravajućih rezultata.

„Verujem da se ekipa resetovala, što mi je pokazala odnosom i radom na treninzima. Spremna je u psihičkom i fizičkom stanju. U neku ruk je bila uzdrmana rezultatski. Imali smo dosta šansi na utakmicama sa Napretkom i Mladosti, sa te strane smo zadovoljni, ali kad znamo da poslednja tri meča nismo dobili onda ne možemo biti zadovoljni. Zato nam je predstojeći susret bitan, da se vratimo na pobednički put. Teško je naći pukotine u odbrani Subotčana, ali Partizan uvek igra na gol više i to je razlog što publika dolazi na stadion“.

Iako je Partizan pao na drugo mesto, i dalje je ambiciozan.“

„Jesam dosadan, ali kad sam pričao o ciljevima pominjao sam najpre evropsku kartu. To može da podrazumeva i borbu za vrh tabele, mi smo i dalje u tom ambijentu“, dodao je strateg crno-belih.


tagovi

Nikola MiličićMateus Saldanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara