Stašević (© FK Partizan)
Stašević (© FK Partizan)

Partizan nije promovisao trenera, ali hoće desnog beka: Stašević na pripremama, opet se priča o Vlahoviću

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.06.22. | 08:52

A tu je još jedan krilni napadač

Čekanje se nastavlja. Kako vreme prolazi, sve je veća nervoza među pristalicama Partizana. Izbor naslednika Aleksandra Stanojevića se odužio, već je 11 dan kako crno-beli nemaju trenera, prema poslednjim nagoveštajima mogli bi da ga ustoliče do srede – s tim što je trenutno prava konfuzija ko će na klupu – međutim, neki potezi su već isplanirani nezavisno od primarnog kadrovskog rešenja.

Početak priprema je zakazan za 13. jun i na njima bi u Sportskom centru „Zemunelo“ trebalo da se pojavi nekoliko talenata iz podmlatka, sa premisama da se dokažu tokom letnjeg drila u Beogradu i Sloveniji. Prema saznanjima Mozzart Sporta, među njima je i Mateja Stašević. U pitanju je desni bek, dokazan minule sezone u Omladinskoj ligi Srbije pod palicom trenera Nenada Brnovića. Iako godinu dana mlađi od pojedinih članova tog tima, momak iz Kraljeva uspeo je da se izbori za pristojnu minutažu, odigra 24 utakmice i bez obzira što je na toj poziciji u većem delu sezone igrao Dragan Bojat zavredi pažnju ljudi koji vode računa o prvom timu.

Izabrane vesti

Prema najavama sa lica mesta, Stašević će zbog ogromnog napretka u poslednjih 12 meseci biti prekomandovan među seniore, da se na treninzima i kontrolnim utakmicama proceni može li već sad, sveže punoletan (u martu proslavio 18. rođendan) da zaoštri konkurenciju na poziciji koju su pokrivali Aleksandar Miljković i Marko Živković, a pojedinim delovima sezone pojavljivao se i Aleksandar Lutovac.

Osim Staševića – krajem januara potpisnika profesionalnog ugovora – trebalo bi Partizan na pripremama da promoviše još učenika iz Brnovićevog razreda. U pitanju je Mihajlo Petković, koji je još zimus bio n Turskoj, s tim da je procenjeno kako su mu potrebni sigurni minuti među omladincima, pa je vraćen u svoj uzrast. U toj konkurenciji krilni napadač, kome od milošte tepaju Pele iz Ćićevca, dao je sedam i namestio četiri gol i to mu je bila najbolja preporuka da krene sa prvim timom, nezavisno od toga ko će biti trener.

Stašević i Petković bi trebalo da budu sigurni, a poslednjih dana sve glasnije se govori da bi prekomandu mogao da dobije i Vanja Vlahović. O ofanzivcu iz „klase 2004“ se priča već dve godine kao velikom potencijalu, ali nikako da dobije pravu priliku u prvom timu. Ima u Humskoj zagovornika ideje kako je ovog leto prilika da se još jednom bočnom ofanzivcu pruži šansa da pokaže šta zna. Pogotovo što su mnogi stava da je prevazišao sredinu čiji je trener Albert Nađ. Druga velika šansa Petkovića, ali i Staševića, jeste činjenica da je Nikola Terzić izašao iz kategorija bonusa, a Lazar Pavlović će napustiti klub kao slobodan igrač, zbog čega se otvara prostor da neko od njih, ukoliko se baš dokaže, popuni obavezno mesto fudbalera mlađeg od 21 godine u narednoj superligaškoj sezoni.

Uz napomenu, da kao i lane, ostaju u prvom timu Samed Baždar i Marko Milovanović, uz već „džombu“ Nemanju Jovića.


tagovi

FK PartizanMateja StaševićMihajlo PetkovićVanja Vlahović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara