Strahinja Pavlović (©Starsport)
Strahinja Pavlović (©Starsport)

Partizan od Pavlovića dobija i procente, 400.000 evra na svakih pet utakmica za Monako

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 22:46

Za dodatnih 1.000.000 evra potrebna su i dva plasmana Kneževa u UEFA takmičenja u narednih pet sezona

Stiglo je u Humsku 10.000.000 evra od transfera Strahinje Pavlovića, biće još novca na računu Partizana. Sva je prilika da će se odlazak mladog štopera u Francusku tretirati kao jedan od najboljih poslovnih poteza crno-belih poslednjih godina. Definitivno – najprofitabilniji.

Potpredsednik Parnog valjka, profesor Vladimir Vuletić detaljno je predstavio na koji način se aktiviraju bonusi iz ugovora 19-godišnjeg štopera, ovog leta preseljenog na stadion „Luj Drugi“ posle šestomesečne pozajmice u Beogradu. Prema toj šemi, Partizan bi lakše nego što se isprva mislilo mogao do dodatnih sredstava.

Izabrane vesti

Kad je Pavlović zimus potpisao za Kneževe pominjalo se da je za aktiviranje klauzila od 2.000.000 evra potrebno da u prvoj seozni odigrao najmanje 20 utakmica. Nova informacija glasi da će u kasu crno-beli novac stizati svaki put kad Strajhinja skupi pet zvaničnih mečeva. Jedan takav „paket“ vredan je 400.000 evra.

Razjašnjenje „slučaja Pavlović”: svakih pet utakmica koje odigra u bilo kom takmičenju za Monako, Partizan pripada po 400.000€ i tako do maksimuma od 2.000.000. To može biti u bilo kojoj sezoni njegovog ugovora, a ne samo u predstojećoj“, napisao je Vuletić na Tviteru, gde je inače vrlo aktivan.

Isto tako, mesecima se govorilo kako će srpski klub dobiti 1.000.000 evra ukoliko Monako sa Pavlovićem u timu izbori plasman u Ligu šampiona. Izgleda da je zimus dogovoren drugačiji model saradnje, nevezan samo za elitni evropski fudbal, već za proboj u grupnu fazu bilo kog od dva UEFA takmičenja.

Dodatnih 1.000.000€ Partizan će inkasirati ako tokom trajanja ugovora Strahinje i Monaka (dakle, narednih pet godina) Monako ostvari dva plasmana bilo u Ligu šampiona, bilo u Ligu Evrope“, pojasnio je Vuletić.

Za kraj, prava poslastica za navijače i čelnike, jer će novac nastaviti da pristiže u Humsku i kad štoper reprezentativnog potencijala ode iz Monaka.

Dodatno, Partizan ima deset odsto od naredne prodaje igrača. Dakle, gotovo sigurnih 12.500.000€ je/će prihodovati Partizan, što ovaj pravni posao čini najvećim još od Kežmanovog transfera. Ujedno je i pravno perfektan“, uverava Vladimir Vuletić.

Ranije danas, francuski mediji su preneli informaciju da će Monako u ovom prelaznom roku poslati Strahinju Pavlovića na pozajmicu u belgijski Serkl Briž. Ostaje da se vidi da li je ta vest tačna ili će mladi srpski fudbaler, kao što je ranije nagovešteno, odmah dobiti priliku kod trener Roberta Morena. I tako odmah obezbediti Partizanu ekstra sredstva, na postojećih 10.000.000 evra.


tagovi

Strahinja PavlovićFK PartizanMonako

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara