Partizan odustao od Vitasa, ništa ni od Škrbića

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.01.20. | 14:24

Još jedan pokušaj da se aktivira stara opcija na mestu štopera

Novi prelazni rok, nova prilika za potpis i još jedna – stativa. Ponovo je bio Uroš Vitas pred vratima Partizana, međutim, prag nije prekoračio. Niti će do kraja prelaznog roka, koji ulazi u završnu fazu.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, iskusni štoper i čelnici osvajača Kupa Srbije nisu se dogovorili oko uslova saradnje, te u ovom trenutku njegov dolazak deluje neizvodljivo. Letos se kao glavna prepreka ispostavio ugovor koji je imao sa Irtišom iz Pavlodara, a ove zime, iako je postao slobodan igrač posle isteka saradnje sa Kazahstancima, problem je nastao usled činjenice da duže od dva meseca nije igrao zvanične utakmice i da je pitanje u kom bi trenutku bio spreman da odgovori obavezama u takmičenju.

Izabrane vesti

Pošto nije došlo do dogovora na relaciji klub, igrač automatski nije bilo ni potrebe da se Uroš Vitas podvrgne testovima fizičke spreme koji bi trebalo da ponude stručnom štabu informaciju u kom je fizičkom stanju. Na kraju, spremajući se za put u Katar, gde će obaviti drugu fazu priprema, u Humskoj 1 su procenili da je u ovom trenutku najbolje da Vitas ne bude deo ekipe, već da čeka neku narednu priliku.

To što Vitas neće doći ne znači da je Partizan odustao od angažmana centralnog defanzivca. Do 7. februara, kad se na teritoriji Srbije zatvara prelazni rok, crno-beli će pokušati da dovedu fudbalera koji bi u perspektivi trebalo da popuni rupu koja će nastati na leto kad se Strahinja Pavlović preseli u Monako. Ideja je bila da to bude Slobodan Rajković (otišao u Peruđu), u ponudi su bili Slobodan Simović (potpisao za mađarsku Kišvardu) i Uroš Vitas (čeka nove opcije), ali će klub pokušati da do kraja naredne sedmice aktivira letošnju zamisao i ipak angažuje Franka Makija Banjaka.

U pitanju je defanzivac Olimpije iz Ljubljane, u čije kvalitete se stručni štab uverio tokom julskog odmeravanja snaga na „Stožicama“, nastavio intenzivno da ga prati, u prvi mah odustao usled visokih potraživanja Slovenaca (u paketu sa desnim bekom Erikom Boaćijem tražili 1.000.000 evra na ime obeštećenja), kasnije je pravdanjem da bi ugrozio kvotu stranaca posao prolongiran za naredni prelazni rok, međutim... Kako su sve opcije sa srpskim pasošem u međuvremenu otpale provejava misao u klubu da bi ipak trebalo krenuti po Kamerunca školovanog u Barseloninoj La Masiji i spremati ga za naredni takmičarski ciklus.

Inače, prema informacijama iz Humske male su šanse da Miljan Škrbić ostane u Partizanu. Napadač jeste zadovoljio kriterijume stručnog štaba tokom sedmodnevne probe u Beleku, ali je procenjeno da bi period uvođenja u tamičarski ritam potrajao (kao u slučaju Vitasa), a kako je u međuvremenu angažovan Bojan Matić kao alternativa Umaru Sadiku, 24-godišnji Škrbić najverovatnije će morati da potraži angažman na durgom mestu. Favorit za njegov potpis je Vojvodina, koja traži špica baš usled odlaska Matića.

Trener Savo Milošević u petak jutro vodi ekipu u Katar. Partizan će od 1. do 8. feburara u Dohi učestovati na turniru „Premijer kup“, sa tri člana ruskog prvenstva – moskovskim velikanima Spartakom i Lokomotivom, kao i Rostovim – uz napomenu da ako bude prvi može da inkasira 100.000 evra.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara