Gordan Petrić (©Starsport)
Gordan Petrić (©Starsport)

Partizan po Stepijevom modelu: Das Leben geht weiter

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.02.23. | 10:11

Jedno je sigurno, Gordan Petrić je zaslužio poštovanje publike

Jedno je sigurno: Gordan Petrić će dobiti aplauze publike. Koliko god da je bude po pasjem vremenu, samo tri dana posle još jednog velikog razočaranja, bez obzira na negativnosti u i oko kluba, Grobari su fela koja posebno ceni emociju i iskrenost. Zato će uprkos bolnoj eliminaciji sa evropske scene nagraditi odlazećeg trenera podrškom, pre svega zbog toga kakav je čovek.

A to je, valjda, važnije od toga kakav je stručnjak.

Izabrane vesti

Zbog neposrednosti, direktnosti, načina komunikacije, zato što se nije folirao, Petrić će i u danima kad se njegov mandat bliži kraju ostati upamćen kao osoba koja je smirivala situaciju u haotičnim okolnostima. Na nekom drugom mestu glave bi letele odavno, kod Gordana je sve mirno i tako će biti i u preostalih pet mečeva do reprezentativne pauze kad će se povući s klupe usled zdravstvenih problema. Počev od meča sa Radničkim 1923 - koji je u međuvremenu zbog snega pomeren sa nedelje na ponedeljak u 14.00 - u kome bi, strogo takmičarski posmatrano, Partizan mogao da se učvrsti na drugoj poziciji (kad se za prvu odavno ne bori) i iskoristi kiks TSC-a na meču sa Spartakom.

To su sportski motivi crno-belih. Samo, ima nešto što nije usko vezano za teren. Život. A život, što bi rekao Dragoslav Stepanović „ide dalje“. Ma, koliko velike kikseve pravio na igralištu ili pored njega. Situacija crno-belih neposredno posle eliminacije od Šerifa, prethodno dvocifrenog minusa u odnosu na Crvenu zvezdu, pomalo podseća na završetak Bundeslige 1992. kad je srpski stručnjak na klupi Ajntrahta imao prednost nad Štutgartom uoči poslednjeg kola i samo je trebalo da pobedi Hanzu u Roštoku da bi postao prvak Nemačke. Izgubio je. I meč i već viđenu titulu, da bi koji minut po okončanju sezone u mikrofon ispalio čuvenu rečenicu koja se prepičava decenijama:

"Das Leben geht weiter".

Evo, već tri decenije se prepričava u Frankfurtu kako „život ide dalje“. Stepi je promenio tok svesti navijača Ajntrahta, naučio ih da se ne mora baš stalno čovek nervirati hoće li lopta preći crtu. Ima i važnijih stvari, na koje je između redova mesecima unazad ukazivao i sam Gordan Petrić, da bi u subotu otkrio kako se povlači usled zdravstvenih problema. Ljudski.

Zato suštinski nije toliko važno šta će uraditi protiv Radničkog, ko će igrati, u kojoj formaciji, da li će povećati razliku u odnosu na TSC u borbi za drugo mesto na tabeli. Izvesno je zaslužio poštovanje publike s kojim je prošao i dobro i zlo od avgusta do danas. Šerif nije zaboravljen, i neće dugo, međutim, pošto život ide dalje, crno-beli počev od završne utakmice 23. kola Mozzart Bet Superlige igraju ne samo za sebe i svoje porodice, kako im to prvi pretpostavljeni stalno sugeriše, već i za – Petrića.

Jer, i on sam voli fudbal i kako reče ostaće da ga prati i kad završi misiju u Humskoj.

"Ove utakmice dođu kao lek. Momci jedva čekaju da istrče na teren kako bi zaboravili na četvrtak, žele da pokažu kako je ono sa Šerifom bilo samo slabo veče. Sviđa mi se kako igra Radnički, nekad opustim glavu gledajući njihove segmente, talentovani su. Pokušaće Kragujevčani da se nadmeću“, ističe trener Parnog valjka.

Ovoga puta neće, bar ne u ulozi startera moći da računa na Bibarsa Natha, autora jedinog gola na susretu ovih timova na stadionu „Čika Dača“, ali bi Izrelac trebalo da bude spreman za 169. večiti derbi. Tad je Partizan slavio 1:0, što mu je bila 12. uzastopna pobeda nad Šumadincima.

MOZZART BET SUPERLIGA - 23. KOLO

PARTIZAN - RADNIČKI 1923, ponedeljak 14.00 (TV Arena Sport P1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Pavle Tomić

Partizan (4-2-3-1): Popović - Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Belić, Fejsa - Dijabate, Pantić, Menig - Rikardo.

Radnički 1923 (4-2-3-1): Raičević - Vlajković, Mitrović, Tomović, Pecelj - M. Vidović, Zorić - Čolović, Vidosavljević, Evandro - Činedu.

MOZZART BET SUPERLIGA - 23. KOLO:

Četvrtak

Napredak - Radnički Niš 2:0 (0:0)

/Šarić 55p, Bastajić 65/

Voždovac - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Nešković 68 - Adamović 31/

Petak

Vojvodina - Radnik 1:1 (1:1)

/Čumić 19 - Danoski 3/

Čukarički - Kolubara 3:0 (0:0)

/Tomović 60, Stojanović 74, Ivanović 83/

Subota

Javor - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

/Pešić 38, Mitrović 57/

TSC - Spartak Subotica 2:2 (2:0)

/Stojković 12, Jovanović 21 - Bijelović 50, 75pen/

Novi Pazar - Mladost Novi Sad 1:0 (0:0)

/Majdevac 68pen/

Ponedeljak

14.00: (1,27) Partizan (5,80) Radnički 1923 (11,00)

***napomena: kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanMozzart Bet SuperligaGordan PetrićDragoslav Stepanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara