(©Starsport)
(©Starsport)

Partizan posle tri meseca spojio dve pobede

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.05.23. | 21:56

Crno-beli savladali Novi Pazar u Humskoj – 2:0

Od Šehovića šah, od Rikarda mat. Ono što je znao više puta da uradi Urošević, da golom donese pobedu Partizanu, uradio je večeras njegov zamenik na terenu uz levu aut-liniju. Bek crno-belih je u 2. minutu postigao vodeći gol, a tek u finišu je Rikardo dodao još jedan pogodak, kojim je pečatirao pobedu Parnog valjka – 2:0.

Bilo je godina, deceniju ranije, kada Partizan u Evropi nije uspevao da upiše ni jednu, a kamoli dve vezane pobede, ali ne pamti se kada je u srpskom prvenstvu imao period od tri meseca u kojima nije mogao da spoji dva trijumfa. Toj crnoj seriji je danas došao kraj, pošto je tim Igora Duljaja posle slavlja u Bačkoj Topoli u prošlom kolu (3:1) dodao novo, danas nad Novim Pazarom.

Izabrane vesti

Daleko bolje, ipak, Partizan je odigrao derbi protiv TSC-a u gostima, još jednom je pokazao da mu nikako ne leži domaći teren – kakvog li kurioziteta – čak i kada na tribinama nema nikog. Idealno su crno-beli otvorili utakmicu, postigli su gol iz prve prilike, iz kornera, Šehović je glavom poslao loptu u mrežu, ali manje-više to je bilo sve u prvih 45 minuta. Držao je Partizan loptu, kontrolisao situaciju na terenu, nije dozvolio Pazaru nijednom da mu zapreti, samo što su nedostajale ofanzivne akcije, šanse za gol ispred Slavkovića.

Tek u finišu poluvremena zablistao je Menig, koji je iz solo akcije, nakon ukradene lopte, tukao sa 20 metara i protresao prečku Pazarovog gola. S druge strane, gosti potpuno bezopasni, u neku ruku i očekivano, jer su došli u Humsku sa četiri vezana poraza u Mozzart Bet Superligi i to bez postignutog gola. Ni večeras nisu bili ni blizu da taj niz prekinu.

Nije ni drugo poluvreme donelo življa dešavanja na terenu. Partizan je držao loptu, samo što nije uspevao iz igre da stvori šansu. Bilo je malo sebičluka, predugog držanja lopte... Najbolju priliku je imao opet Šehović, opet iz kornera, samo što su Pazarci uspeli u drugom navratu da ga blokiraju.

Iako je imao pregršt mlađarije na klupi, sa minimalnim vođstvom Duljaj nije imao prostora da ih pošalje na teren, da ukradu koji minut u superligaškoj sceni. Poslao je Janka Jevremovića umesto Kvinsija Meniga i – pogodio. Mladi fudbaler je odigrao petnaestak minuta bez nekog bitnijeg poteza, a onda je u 82. minutu pustio magiju! Fenomenalno je poslao loptu u prostor za Dijabatea, iza leđa odbrane Novog Pazara, a Malijac nije bio sebičan, proigrao je Rikarda, koji je novim golom ponovo došao na deobu prvog mesta liste strelaca sa Kataijem, sa 17 pogodaka.

PARTIZAN - NOVI PAZAR 2:0

/Šehović 2, Rikardo 82/

Stadion: Partizana

Igralo se bez prisustva publike.

Sudija: Nikola Radaković

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović / – Filipović 6, Ilić 6,5, Vujačić 6,5, Šehović 7 – Belić 6,5 (od 86. Fejsa -), Natho 6,5 (od 76. Kolorado -) – Dijabate 6,5, Pantić 6,5, Menig 6,5 (od 64. Jevremović 6,5) – Rikardo 7 (od 86. Pavlović -).

NOVI PAZAR (4-5-1): Slavković 6 – Bogdanovski 5,5, Rubežić 6, Kurdić 6 (od 86. Koničanin -), Joksimović 6 – Momčilović 5,5, Kiković 5,5 (od 78. Radovac -), Nikčević 5,5, Đuričković 5,5 (od 78. Adešina -), Ergelaš 5,5 (od 67. Stanojlović -) – Gavrić 5,5 (od 86. Brunčević -).

Igrač utakmice: Šehović (Partizan) 7.

SUPERLIGA, 34. KOLO

Plej-of

Radnički - TSC 1:4 (1:2)

/Milunović 27 - Đakovac 20 pen, Čalušić 43, Petrović 60, Ratkov 86/

Čukarički - Vojvodina 1:0 (1:0)

/Docić 30pen/

Voždovac - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

/Pešić 6, Mijatović 72/

Partizan - Novi Pazar 2:0 (1:0)

/Šehović 2, Rikardo 82/



tagovi

FK PartizanFK Novi PazarMozzart Bet SuperligaZlatan ŠehovićRikardo Gomeš

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara