Suma, Šćepović i Ljajić (©Starsport)
Suma, Šćepović i Ljajić (©Starsport)

Partizan protiv 59 golova partizanovaca: Novi Pazar u derbi može i sa crno-belih startnih 11

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.11.23. | 11:37

Danas od 15 sati pred praznim tribinama Gradskog stadiona u okviru 14. kola Mozzart Bet Superlige Srbije

(Od dopisnika iz Novog Pazara)

Susret nabijen emocijama, jedino bez navijačkog šmeka. Trebalo je da bude pravi užitak za publiku, ali će Novi Pazar usled (još jedne) kazne dočekati Partizan pred praznim tribinama u duelu timova koji su možda i prebacili očekivanja i čiji se međusobni okršaj s pravom smatra derbijem 14. kola Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Ujedno je to prilika da se najzvučnija pojačanja Plavih predstave javnosti protiv kluba u kome su bili prepoznatljivi. O tome svedoči podatak da su Adem Ljajić, Marko Šćepović i Sejduba Suma postigli zbirno 59 golova u crno-belom dresu i sad svaki od njih želi da bude strelac protiv Parnog valjka kako bi ekipu Siniše Dobrašinovića primakao Evropi.

Teoretski, u formaciji 4-4-2 sa izrazito ofanzivnim opredeljenjem, mogao bi šef struke Plavih da Partizanu na crtu izađe sa startnom postavom sačinjenom isključivo od bivših crno-belih. Mada je većina Partizanov dres nosila samo u mlađim kategorijama. I mada je tačno da su, realno, za nijansu veće šanse da Novi Pazar u sezoni 2024/25 osvoji Ligu šampiona. Ali u teoriji...

Slavković – Knežević, Azemović, Momčilović, Bojat – Bogdanovski, Suma, Ljajić, Jovanović – Obradović, Šćepović.

(Dobro, Lazar Slavković je golman reprezentativnog pedigrea, dok se štoper Emir Azemović ustalio u startnoj postavi. Filip Knežević na desnom beku, kao Ašraf Hakimi. Pomalo zaboravljeni Dragan Bojat sa desnog ide na mesto levog defanzivca u boku, a Miljan Momčilović bi morao da se vrati malo nazad. Ne bi trebalo da je to zadatak kojem mladi vezista ne bi mogao da odgovori. Adem Ljajić i Sejduba Suma bi bili zvezde u centralnom delu manevra, u ovoj hipotetičkoj priči potpomognute hitrim Nikolom Bogdanovskim i trenutno momkom iz trećeg plana Sašom Jovanovićem na krilnim pozicijama. U špicu dva Marka – Obradović i Šćepović, koji nisu baš profil Dvajta Jorka i Endija Kola, ali nekada je dobitna formula na prvi pogled daleko od očiju).

Falilo bi, pre svega, agresije bez lopte na sredini terena, s obzirom da je slabo defanzivnih vezista, a to bi otvorilo crno-belima put do pazarskog gola. Rekao je Siniša Dobrašinović da najviše ceni ofanzivnu tranziciju Partizana i momke koji igraju napred, pa ovih 11 Pazaraca sa početka teksta padaju u vodu. Naravno, ne svi.

Ljajić će svakako predvoditi domaći tim, a nemojmo zaboraviti da je baš on dao 11 golova dok je gradio karijeru u Partizanu. Još efikasniji je bio Šćepović s 21 golom, a najefikasniji je sa 27 pogodaka u crno-belom dresu bio Sejduba Suma, mada se očekuje da on počne na klupi, isto kao i Knežević, koji je svojevremeno stigao među beogradske crno-bele kao neko od koga se mnogo očekuje. Ostao je, ipak, daleko od svog uzora Kristijana Ronalda.  

Ostali sa spiska u Partizanu su igrali kao kadeti ili omladinci. Mnogi su bili u raznim reprezentativnim selekcijama, ali nisu ih obasjala svetla nekadašnjeg stadiona JNA.   

Što se realnosti tiče, Dobrašinović danas neće imati zbog kartona kažnjenog Adetunđija Rasaka Adešinu i to otvara jedno mesto u manevru. Blizu mu je Momčilović, koji je u uspešno rešenom Kup rebusu protiv Železničara u Pančevu nagovestio povratak u željenu formu. Levo u srednjoj liniji verovatno će da bude Nemanja Milojević, a šansi se nada i Frane Čirjak

Logično bi bilo da Ljajić zaigra u špicu, samo je pitanje da li sa Šćepovićem, Obradovićem, Bogdanovskim, Nikolom Karaklajićem ili sam.

Partizan gazi redom, ali i Pazar u poslednje vreme. Osetili su to na Gradskom stadionu Vojvodina (3:1), Čukarički (1:0), TSC u Bačkoj Topoli (1:1), pa Železničar kao domaćin u Kupu Srbije (1:0). Predstojeći izazov je, ipak, na papiru najteži za Dobrašinovićevu družinu. Jer ovaj Partizan deluje drugačije nego pred kraj mandata Sava Miloševića i na početku kratkotrajnog boravka Ilije Stolice, kad je gubio u Raškoj. Sad već ima devet pobeda zaredom, igra sigurno pozadi, napad proradi pre nego što ekipa počne da paniči... Ruku na srce, sad neće biti Grobara na tribinama Gradskog stadiona, ali ni pazarskih grupa koje umeju da stvore ambijent u kome beogradski sastav zaboravi i ono što suštinski zna.

A zna da pobeđuje. U gostima šest puta uzastopno. Uz samo tri primljena gola u tom periodu.


Najava meča

Novi Pazar
Partizan

Početak meča: 2023-11-06 15:00:00
Sudija: Miloš Milanović
Stadion: Gradski stadion, Novi Pazar
4-4-2
1
Mirković
24
Floro
6
Sise
55
Azemović
21
Lazić
8
Milojević
14
Momčilović
26
Đinho
22
Ergelaš
44
Šćepović
88
Ljajić
1
Nikola Mirković
24
Rafael Da Silva Floro
6
Abdulaje Sise
55
Emir Azemović
21
Uroš Lazić
8
Nemanja Milojević
14
Miljan Momčilović
26
Đo Đinho
22
Mitar Ergelaš
44
Marko Šćepović
88
Adem Ljajić
T
Siniša Dobrašinović

MOZZART BET SUPERLIGA, 14. KOLO

Subota

Crvena zvezda - Radnik 3:1 (1:0)

/Mijatović 19, Spajić 54, Kanga pen 90 - Tomašević 70/

Nedelja

Vojvodina - Železničar 2:2 (2:0)

/Milosavljević 12, Vukanović 14 – Šušnjar 63, Lakićević 76/

Čukarički - TSC 0:2 (0:1)

/Ćirković 23, Cvetković 83/

Voždovac - Radnički Niš 1:1 (1:1)

/Burmaz 32 – Petrov 43/

Ponedeljak

15.00: (6,50) Novi Pazar (4,10) Partizan (1,55)

17.00: (2,45) Spartak Subotica (3,35) Radnički 1923 (2,90)

18.30: (2,30) Napredak (3,30) IMT (3,20)

19.00: (2,40) Mladost Lučani (3,30) Javor (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sejduba SumaAdem LjajićMarko ŠćepovićFK Novi PazarFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara