Glavčić protiv Voždovca 2015. godine (© MN Press)
Glavčić protiv Voždovca 2015. godine (© MN Press)

Partizan se raspituje za najboljeg igrača Slavena: Srce bi reklo „da“, razum „ne“

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.03.21. | 11:57

Nemanja Glavčić o potencijalnom povratku u Humsku

Iz Partizanove „klase 1997“ na veliku pozornicu probili su se zasad Nikola Milenković (godinama nezamenjiv u prvih 11 Fjorentine) i Ivan Šaponjić (ugovori sa velikanima poput Benfike i Atletiko Madrida). Pojedinci nisu imali sreće, neke klub nije istrpeo, a Nemanja Glavčić uverava da još nije kasno da se i on nađe u evropskom sazvežđu.

Kraljevčanin trenutno igrao sjajnu sezonu u Slaven Belupu, dao je pet i nemestio još toliko golova za tim iz Koprivnice, što je dobar učinak imajući u vidu da se tim iz Koprivnice bori za opstanak u hrvatskom prvenstvu. Centralni vezni je najbolji strelac i asistent ekipe Tomislava Stipića, treći je asistent lige, zbog čega ne krije da mu boravak u susedstvu prija.

Izabrane vesti

Lepe brojke, imponuju, dokazuju da se trud isplati, verujem da ću nastaviti biti sve bolji. U globalu sam zadovoljan kako mi se razvija karijera“, konstatuje Glavčić u intervju za Germanijak i objašnjava status u klubu koji ga je angažovao leta 2019. „Još nekoliko meseci sam ugovorom vezan uz Slaven Belupo, klub ima opciju da produži ugovor na još godinu. Ne znam da li će se to dogoditi, ali ne bih imao ništa protiv. O tome previše ne razmišljam, cilj mi je da što mirnije privedem sezonu kraju. Siguran sam da ćemo izboriti ostanak, kvalitete imamo."

Glavčić je Partizanovo dete. Propšao je sve mlađe selekcije crno-belih, debitovao u vreme trenerskog mandata Zorana Milinkovića, platio ceh turbulentnoj sezoni (2015/16), umesto da dobije priliku da se razvija skupio je samo tri utakmice (još jednu kod popularnog Kize, preostalu kod Ljubinka Drulovića), međutim, u poslednje vreme se stidljivo pominje da bi na leto mogao nazad u Humsku. Mada, nije 24-godišnji organizator igre siguran da bi to bila ispravna odluka.

Partizan je moja kuća, u njemu sam se razvijao, naravno da postoje emocije prema klubu. Srce bi u tom slučaju reklo „da“, ali razum, verovatno, „ne“. Voleo bih da se okušam u nekoj jačoj ligi, da probam nešto novo i veće, iako je i Partizan veliki klub. Teško mi je da ponudim tačan odgovor na ovo pitanje, ali bih sigurno dobro razmislio o eventualnoj ponudi“.

Kvalifikacije za Prvenstvo sveta, 20,45: (4,40) Srbija (3,50) Portugal (1,85)

Hrvatski mediji navode da se, osim Partizana, za Glavčića raspituje i jedan klub iz Kanade.

Bilo je nekih napisa, ali mene niko nije kontaktirao, zato nisam ozbiljno shvatio. Što se tiče planova, svima je želja da napraviti iskorak, okušaju se u jačim ligama, težim i ja tome, ali sam trneutno koncentrisan na Slavenu. U fudbalu je teško planirati. Danas si tu, sutra možda na drugom kraju Evrope. Što se tiče stila, voleo bih da se oprobam u Španiji, imam simpatije prema tamošnjoj ligi“.

A šta bi se desilo ukoliko bi Nemanju pozvao neko iz vrha hrvatskog fudbala?

„Velika četvorka hrvatskog fudbala je uvek primamljiva, sigurno bih razmislio o ponudi. Pre svega, volim da igram na Maksimiru, Rujevici i Gradskom vrtu i ne bih imao ništa protiv toga da završim u jednom od tih klubova. I ostali su na visokom nivou, ali ova tri zaslužuju posebnu pažnju. Hrvatska liga iz godine u godinu raste, iimam visoko mišljenje o njoj. S vremenom te učini boljim igračem, vidi se to i na mom primeru“.

Posle odlaska iz Partizana, Nemanja Glavčić je karijeru gradio u subotičkom Spartaku, sad je u Slavenu, u biografiji ima i 59 utakmica za mlađe selekcije Srbije, zbog čega ga ne napušta nada da će, kad-tad, predstavljati državu i na seniorksom nivou. S tim da je i njemu jasno da bi morao da igra u jačem klub, boljoj ligi, kako bi se nametnuo selektoru.Ž

Reprezentacija Srbije je velika želja. Na meni je da radim i da neto to vidi. Verujem da bih prelaskom u neki veći klub napravio korak napred i u reprezentativnom smeru, ali nema smisla forsirati. Verujem u sebe i ako zaslužim poziv se doći. Bio sam član svih mlađih selekcija, čak i kapetan, duboko u sebi se nadam da ću jednog dana obući dres seniorske reprezentacije Srbije“, dodao je Glavčić za Germanijak.


tagovi

Slaven BelupoHNLNemanja GlavčićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara