Savo Milošević, Danilo Pantić i Saša Ilić
Savo Milošević, Danilo Pantić i Saša Ilić

Partizan skrenuo s puta

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.04.19. | 15:16

Zašto u Kruševcu nije bilo mladih na trenerskom debiju Sava Miloševića?

Dođe novi trener i obrisa sve što su radili prethodni. Daleko od toga da je učinak Miroslava Đukića u uvodna dva kola, Zorana Mirkovića tokom osmomesečng boravka na klupi ili privremeni rad Žarka Lazetića bio isključivo uspešan ili za pohvalu, međutim, bar su imali zaklon u vidu klupske politike oličene u forsiranju mladih, a onda je Savo Milošević odlučio da jednim potezom gumice minulih rad kolega – izbriše.

Za samo 90 minuta trenerskog debija u Kruševcu nekadašnji golgeter je bacio u dilemu veliki deo fudbalske javnosti odlukom da na teren stadiona Napretka pošalje tim u kome nema nijednog igrača iz podmlatka, nijednog talenta iz škole koji bi trebalo da opravda reči predsednika Milorada Vučelića izgovorene posle pretposlednje sednice Upravnog odbora:
Dovoljno je baciti pogled na sastav Partizana, šestorica poletaraca su kandidati za prvi tim, plus su neki na pozajmici ili u Teleoptiku“.

Izabrane vesti

Od te šestorice, golman Aleksandar Popović, štoper za koga se interesuje Juventus Strahinja Pavlović, Svetozar Marković, Armin Đerlek i Filip Stevanović nisu bili ni u protokolu na Miloševićevom debiju, dok je jedino Zlatan Šehović počeo na klupi, a ni on nije dobio šansu, iako se posle pola sata povredio levi bek Nemanja G. Miletić. Ruku na srce, Markovć je još rovit, nije bilo realno očekivati ga na terenu minule nedelje, ali otaje utisak da je novi šef stručnog štaba mogao, neko će kazati i trebalo, da povede i(li) pruži šansu još nekom izdanku iz škole. Posebno u situaciji kad je prvenstvo odavno izgubljeno i kad su mesecima sa vrha stizale poruke kako bi finiš sezone trebalo da se iskoriti za afirmaciju mladih, da se vidi može li neko od njih da bude nosilac igre od leta ili da se eventualno proda i na taj način doprinse poboljšanju situacije u klubu.

Umesto mladih, Savo Milošević je Napretku suprotstavio tim prosečne starosti 29,7 godina. I to je prosek „izvadio“ Danilo Pantić, koji pritom nije pod ugovorom sa crno-belima, a klub nema novca da ga trajno zadrži, jer bi u tom slučaju morao da plati Čelsiju 3.000.000 evra. Poređenja radi, na poslednjem Mundijalu najstariji tim imala je Panama (29,6 godina) računajući ceo sastav koji je putovao u Rusiju.

Jedno od obrazloženja, o kome je sam Milošević govorio, jeste da želi da izbliza sagleda stanje u ekipi u prve tri utakmice, kako bi u plej-ofu i kasnije u polufinalu Kupa Srbije, imao jasniju sliku na koga može da računa. Otuda na terenu Miroslav Vulićević (33 godine), Bojan Ostojić (35), Mark Valijente, Milan Smiljanić (po 32), Zoran Tošić (31), u drugom poluvremenu čak i Saša Ilić (41), međutim... Nisu li to već dokazani igrači, zar se o njima sve već ne zna, zašto bi se uopšte proveravali oni koji su donosili titule, igrali Ligu Evrope, neki i Ligu šampiona? Da ne bude zabune, ukazivali smo na stranicama MOZZART Sporta kako baš Partizanovi senatori nisu igrali kod Zorana Mirkovića, ali tad je ekipa bila koliko-toliko u trci za titulu, nadala se da može do preokreta, a dokazani igrači su grejali klupu ili tibine. Ne ide. Kao što je tad bilo nelogično da pomenuti budu van konkurenicje, tako i sad, kad je bitka izgubljena, nema utemeljenje priča da izostaju mladi.

To skretanje sa unapred zacrtanog puta forsiranja mladih pokazuje da konkretnog plana u kom pravcu bi trebalo da se kreće Parni valjak, zapravo, nema. Da su sve samo foskule za dnevnu upotrebu, promociju ličnih interesa i čuvanje pozicija. Deluje da tek sad dobijaju na značaju primedbe Saše Ilića kad je u direktnoj komunikaciji pitao čelnike gde vide Partizan u budućnosti, a oni nisu imali odgovor, pa je odustao od namere da bude sportski direktor.

Naposletku, ako Savo Milošević na debiju nije ispratio liniju promocije mladih, kakvu poruku šalje dečacima iz Teleoptika i(li) omladinske škole, pogotovo u danima kad jedan, po mnogima zimus nezasluženo precrtani njen pupoljak, Jovan Kokir blista na terenima Prve lige i golovima (pet na poslednjih pet utakmica) pokazuje da je pod palicom trenera Milana Ristića sazreo da makar dobije šansu u prvom timu od leta?

FOTO: Star sport


tagovi

FK PartizanSavo Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara