PARTIZAN – TIM ZA AEK: Petorica stranaca od starta prvi put u istoriji

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.08.22. | 19:04

Filipović se vraća na mesto desnog beka, Fejsa kao zadnji vezni

Odigrao je Partizan dosad 290 utakmica pod patronatom UEFA, predstojeća će biti istorijska. Prvi put od postanka kluba desiće se da se među starterima nađu čak petorica stranaca!

Bilo je u bliskoj prošlosti primera da kvartetu legionara (Umar Sadik, Takuma Asano, Sejduba Suma i Bibars Natho) društvo prave Crnogorci Aleksandar Šćekić ili Igor Vujačić u trenerskom mandatu Sava Miloševića, međutim, kad se posmatraju stranci rođeni van teritorije bivše SFRJ, nezavisno od toga čiji pasoš imaju i kako su ga dobili, meč sa AEK-om iz Larnake će ući u almanahe velikana sa Topčiderskog brda kao premijerni na kome su od prvog minuta na terenu „čistokrvni“ došljaci.

Izabrane vesti

Ilija Stolica je rešio da sve adute baci na sto. Da zaigra sa najjačim kartama, svestan da je posle kikseva u Mozzart Bet Superligi, početak kvalifikacija za Ligu Evrope prilika da se popravi utisak i zato će AEK u Larnaki (četvrtak, 18 časova, TV Arena Premijum 1, RTS 1) napasti teškom artiljerijom. Starosedeocima Bibarsu Nathu (centralni deo terena), Kvinsiju Menigu (desno krilo) i Rikardu Gomešu (špic) trebalo bi da se pridruže Patrik Andrade (kao podrška Izraelcu u manevru) i Fuseni Dijabate (tek prvi put od dolaska iz Trabzona počeće utakmicu u crno-belom dresu). Ovakvo opredeljenje sugeriše da je Partizan došao na Kipar odlučan da zabeleži što je moguće povoljniji rezultat pred revanš i pokaže da li je sposoban da u ekspresnom roku reši hrpu problema.

Upravo se od Dijabatea najviše i očekuje, da momak iz Malija pokaže zbog čega je doveden, jer je dosad ulazio na mečevima sa TSC-om i Novim Pazarom, te iako je naročito na prvom imao nekoliko zanimljivih poteza ostao je bez konkretnog učinka. A baš to je potrebno crno-belima.

Jedna od opcija koja se nameće za ovaj meč jeste da Stolica rasporedi izabranike u formaciji 4-1-4-1, tako što će ulogu zadnjeg veznog preuzeti Ljubomir Fejsa – posle odlaska Saše Zdjelara u CSKA praktično jedini profil tipičnog zadnjeg veznog – dok će svi stranci dejstvovati ispred nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

Kad je reč o odbrani, biće i u njoj modifikacija. U odnosu na prethodne dve utakmice kad su igrali Aleksandar Lutovac i Marko Živković, stručni štab će poverenje na poziciji desnog beka ukazati novajliji Aleksandru Filipoviću, koji nije bio ni u protokolu posle prvog poluvremena gostovanja u Nišu. Isto tako, zanimljva je odluka da štoperski tandem ostane nepromenjen u odnosu na meč u Novom Pazaru, te će Igor Vujačić i Siniša Saničan dobiti prednost u odnosu na Svetozara Markovića. Prvi put sa kapitenskom trakom oko ruke Partizan će u evropske izazove povesti Slobodan Urošević, dok je sad već jasno kako je Nemanja Stevanović prvi golman Parnog valjka, ispred Aleksandra Popovića.

Crno-beli bi u Larnaki trebalo da igraju u sastavu: Stevanović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Fejsa, Andrade – Menig, Natho, Dijabate – Rikardo.


tagovi

Ilija StolicaLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara