PARTIZAN – TIM ZA ANORTOZIS: Menig od početka, Miljković se vraća u sastav

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.09.21. | 19:47

Stanojević na teren šalje drugačiju ekipu u odnosu na Radnički

Dve bitne utakmice u četiri dana. Zato je trener Partizana Aleksandar Stanojević najavio da će biti rotacija u timu, jer će gledati da neke igrače sačuva, da ih ne potroši u četvrtak uveče na Kipru, nego da ostanu sveži i za nedeljni večiti derbi.

Naravno, pogrešno bi bilo očekivati da Stanojević pošalje kombinovani sastav na Anortozis, jer je to meč u kojem bi crno-beli pobedom otvorili sebi vrata evropskog proleća, ali nekoliko izmena se očekuje u prvoj postavi.

Izabrane vesti

Na golu će biti Aleksandar Popović, koji je zalog za budućnost Partizana i svaka jaka utakmica u kojoj je akter samo mu donosi na iskustvu. Dobro je branio u dosadašnjem delu evropskih izazova, tako da će i na Kipru dobiti šansu.

Uz desnu aut liniju biće Aleksandar Miljković. Iako je dobro igrao Marko Živković u prethodnim mečevima, beležio asistencije, razbijao protivničke odbrane, ovog puta će defanzivniji Miljković stati u zadnju liniju. To bi moglo da znači da Stanojević čuva Živkovića za večiti derbi, za napad na Crvenu zvezdu.

Štoperski tandem ostaje isti i deluje da će se menjati samo silom prilika ili na nekim manjim utakmicama. Igor Vujačić i Siniša Saničanin su odradili sasvim korektno posao u kvalifikacijama, a u četvrtak će zajedno početi u grupnu fazu Lige konferencije.

Na levoj strani se očekuje Slobodan Urošević, mada deluje da ove sezone još nije dostigao pravu formu i da igra nešto slabije nego što je navikao navijače Partizana.

S obzirom na to da sa Kipra stižu informacije da Anortozis dosta polaže na skok igru i duge lopte, mesto u startnih 11 crno-belih, što se slaže i sa najavama o promenama u timu, trebalo bi da zauzme Aleksandar Šćekić. Neumorni razbijač protivničkih napada, asistent u Portugaliji protiv Santa Klare, strelac protiv Sočija, zaigraće, kao nekad, u tandemu sa Sašom Zdjelarom. Nezvaničnog kapitena Partizana, koji je pravu “perpetuum mobile” tima, samo povrede i kartoni mogu da izbace iz startnih 11.

Centralni deo veznog reda kompletiraće Bibars Natho, koji će biti zadužen za organizaciju igre. Nadaju se u taboru Partizana da će Izraelac i u Evropi proigrati kao u domaćem prvenstvu, gde je njegov doprinos pobedama Parnog valjka nemerljiv. Ali, na međunarodnoj sceni nije toliko ubedljiv bio do sada.

Na desnom boku je rezervisano mesto za Lazara Markovića, jednog od najboljih igrača Partizana ove sezone, a na levom, kako se može čuti, startovaće novajlija u timu Kvinsi Menig. On je u Kragujevcu debitovao za crno-bele, osetio kako diše njegov novi tim, a trener Stanojević ne želi da časi ni časa, rešio je da Holanđanina odmah gurne u vatru. U Ligi konferencije nema bonus igrača, pa Nemanja Jović ne mora obavezno da bude starter, pa je ovo prilika i da bude na poštedi do večitog derbija, gde, pak, mora na teren kao fudbaler mlađi od 21 godine.

Kada je špic u pitanju tu dileme ne postoje, Rikardo Gomeš ima takav učinak od starta sezone da bi ga sad i Luis Suarez teško izbacio iz startne postave.

Prema tome, tim Partizana koji se očekuje da zaigra u Nikoziji čine: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Marković, Natho, Menig – Rikardo.


tagovi

Aleksandar StanojevićLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara