PARTIZAN – TIM ZA ASTANU: Počinje Lazar Pavlović

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.12.19. | 20:19

Moguća promena formacije tokom utakmice, Lutovac opet desni bek...

Tri žuta kartona u pet kola eliminisala su iz kombinacije Bibrasa Natha, muku muči Aleksandar Šćekić sa lakšom povredom prepona, a kako nema razloga za rizik, jer utakmica suštinski ne znači ni jednima, ni drugima, jasno je da struka Partizana neće, kad već ne može da računa na izraelskog, neće opteretiti ni crnogorskog reprezentativca i prema nagoveštajima iz „Zemunela“ na taj način će se otvoriti prostor za – Lazara Pavlovića.

Član omladinske selekcije Srbije projektovan je za startera poslednjeg meča grupne faze Lige Evrope sa Astanom, što će mu biti nagrada za prikazano tokom jeseni, pošto je svaki put kad bi dobijao šansu ostavljao je pozitivan utisak. Momak iz „klase 2001“ prvi i jedini put dosad u seniorskoj konkurenciji bio je u početnih 11 na gostovanju u Nišu, u revanšu polufinala Kupa Srbije, kad je sve „gorelo“, kad je Parni valjak bio pod pritiskom da odbrani prednost stečenu u Beogradu, pa je Savo Milošević skupio petlju i dao mu šansu, a Lazar Pavlović ponudio dovoljno dokaza da zaslužuje mesto u najboljem timu. Kako neprestana jurnjava za bodovima i koncentracija igrača na „njegovim“ pozicijama (Sejduba Suma i Bibras Natho) nije dozvoljavala bolji tretman minulih meseci, sad je šansa da opet pokaže auditorijumu da je za veliku scenu.

Izabrane vesti

Iako mu je prmarna pozicija ofanzivni vezni, sva je prilika da će Lazar Pavlović da se u formaciji 4-2-3-1 povuče nekoliko koraka nazad i dejstvuje u paru sa Sašom Zdjelarom, mada bi tokom utakmice lako moglo da dođe do promene početnog rasporeda i da se, naročito u situacijama kad napada Partizan transformiše u 4-1-4-1. U tom slučaju bi uz Lazara Pavlovića i Sejdubu Sumu ka centrlanim polugama domaćin put ka pobedi tražio i preko krila: Zorana Tošića desno i Takumu Asana levo.

Druga promena u odnosu sa duela sa istim rivalom u Nur Sultanu početkom oktobra je na poziciji desnog beka. Nemanja Miletić se povredio protiv Napretka prošle sedmice, na Banjici ga je menjao Aleksandar Lutovac, upisao asistenciju i podigao samopouzdanje, pa se izleti na protivnički deo terena i konkretan doprinos očekuju i u četvrtak (21 čas, RTS 1, TV Arenasport 1).

S obzirom da meč nema specijalnu važnost, a da su tokom jeseni šansu na evropskoj sceni dobijala i koristila, osim Lazara Pavlovića, još dvojica talenata omladinske škole, Filip Stevanović i Nikola Lakčević, očekuje se da u nekom trenutku i oni istrče na teren i skupe iskustvo za buduće izazove.

Naravno, defanzivna i napadačka linija ne bi trebalo da se menjaju, očekuje se da u završnom meču Lige Evrope za ovu sezonu Partizan pred Grobare istrči u sledećem sastavu: Stojković – Lutovac, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, L. Pavlović – Tošić, Suma, Asano – Sadik.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara