PARTIZAN – TIM ZA AZ ALKMAR: Natho diriguje igrom, Asano ponovo na levom krilu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.19. | 19:00

Milošević ne praktikuje iznenađenja

Kada je Evropa u pitanju, Savo Milošević ne voli da „izmišlja toplu vodu“. To najbolje što Partizan ima u datom trenutku, trener crno-belih voli da pošalje na teren. Rotacije i šanse za momke sa manjim minutažama su ostavljene za Superligu, pa kada neko bude uspeo da se tim putem „kvalifikuje“ za Evropu, dobiće i tamo šansu. Do tada, igraće oni najbolji, najkonkretniji, oni sa najvećom fudbalskom težinom.

Zbog toga jasno je, manje-više, za koji će se sastav Milošević opredeliti za meč sa AZ Alkmarom u četvrtak uveče u Humskoj (21.00). Iznenađenja u prvih 11 nema.

Izabrane vesti

Zbog povrede Sejdube Sume, koji nije potpuno spreman za meč sa Holanđanima, igru će kreirati Bibras Natho. Kapiten reprezentacije Izraela je to tako savršeno radio protiv Proletera u Novom Sadu (3:0), da sada svi jedva čekaju da vide može li nešto slično da izvodi i na evropskoj sceni.

Namestio je Natho dva gola, ali i pregršt šansi i polušansi svojim saigračima, da bi dve-tri takve protiv Alkmara mogle da budu dovoljne za pobedu u četvrtak.

U odnosu na susret u Novom Sadu, biće izmena i na levom krilu. Filip Stevanović se vraća na klupu, a u prvih 11 ponovo će Takuma Asano. Japanac je zalečio povredu zbog koje nije išao ni na okupljanje reprezentacije i očekuje se da napravi iskorak u odnosu na poslednje tri-četiri utakmice, kada nije bio na visini zadatka u crno-belom dresu.

Sve ostalo je očekivano, isto, uobičajeno. Vladimir Stojković na golu, odbrambena četvorka koja se iskristalisala ove sezone u sastavu Nemanja Miletić – oporavljeni Bojan Ostojić – Strahinja Pavlović – Slobodan Urošević.

Štoper Ostojić je sanirao povredu koju je vukao još od prvog meča sa Moldeom, a najzad je sto odsto fit i Miletić, koji se mučio i borio sa sobom još od povreda zgloba pre revanša sa Malatijom.

Tandem u veznom redu Saša Zdjelar Aleksandar Šćekić će moći još malo da igra zatvorenih očiju. To je gotovo neraskidivo partnerstvo u sredini terena, koje je do sada izvanredno odradilo svoj deo posla.

Po desnom krilu igraće Zoran Tošić, sa izuzetnim učinkom ove sezone, a njegova igra nekako dobija dodatno ubrzanje i konkretnost kada je na terenu Bibras Natho.

I u špicu čudnovati Umar Sadik, momak koji odradi veliki posao u napadu, a onda je u stanju da sve to poništi neverovatnim promašajima. Ipak, mladi Nigerijac uživa veliko poverenje saigrača i stručnog štaba, a on se bliži svom golgeterskom rekordu u nekom klubu, jer je do sada postigao četiri gola za Partizan, dok je najefikasniji, kada je seniorski fudbal u pitanju, bio u Bredi, gde je strelac bio pet puta.

Priliku sa klupe čekaće Lazar Marković, da uskoči ako bude potrebno.

Partizan će, dakle, igrati u sastavu: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urosević - Šćekić, Zdjelar - Tošić, Natho, Asano - Sadik.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara