PARTIZAN - TIM ZA DERBI: Miletić položio test na beku, Marković ustupa mesto bonusu

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.02.22. | 21:29

Defanzivna linija se protiv Sparte pokazala kao pogodak

Večiti derbi broj 166. iz mnogih perspektiva okarakterisan je kao prekretnica i duel koji bi mogao da razreši veći deo dileme ili u potpunosti zakomplikuje šampionsku trku. Prednost od pet bodova Partizanu na sutrašnjem gostovanju Crvenoj zvezdi donosi komfor da i sa remijem ostaje dovoljno daleko u odnosu na prvog pratioca. Medutim, i sam Stanojević istakao je da u Ljutice Bogdana neće krenuti sa ciljem da brani "nulu" i bodom očuva razliku. U najavi duela, šef stručnog štaba Partizana podvukao je da bi nova tri boda i odlazak na plus osam značili praktično razrešenje svih dilema u borbi za superligaški tron. Takođe, Stanojevic je istakao da nema nameru da previše menja dobitnu kombinaciju, cime je nagovestio startnu postavu sličnu onoj koja je u revanšu izašla na megdan Sparti iz Praga.

Mesto među stativama rezervisano je za Aleksandra Popovića, ispred kojeg se ocekuje isti kvartet kao i u duelu odigranom u četvrtak. Kao i protiv Čeha, mesto uz desnu aut liniju trebalo bi da pripadne Nemanji Miletiću. Iskusni defanzovac je u prednosti na poziciji beka u odnosu na Živkovića zbog znatno defanzivnijih karakteristika, dok se Miljković nije još u potpunosti oporavio od povrede. Takođe, dodatni povod strategu crno-belih da ostane pri izboru koji je napravio za prethodni duel je odlično izdanje Miletića protiv Sparte i činjenica da je u potpunosti neutralisao Hložeka i Haraslina. Konačno, još jedan adut koji bi mogao da bude dragocen Stanojeviću je i skok igra imajuci u vidu da bi Miletić imao značajan doprinos u vazdušnim duelima, posebno kada se uzme u obzir da su poslednja dva gola protiv večitog rivala crno-beli primili nakon udaraca glavom Ivanića i Kataija.

Izabrane vesti

Kada su u pitanju igrači u veznom redu izvesna promena očekuje se na desnom krilu, imajući u vidu pravilo obaveznog bonusa te će mesto Lazara Markovica zauzeti Nikola Terzić. Na preostalim pozicijama gotovo izvesno ista zaduženja imaće igrači koji su dočekali Spartu, pa će se uz Terzića, ispred Miloša Jojića i Saše Zdjelara, naci još Bibars Natho i Kvinsi Menig.

Eventualu varijaciju mogla bi da predstavlja Stanojevićeva odluka da se u potpunosti zatvori i da umesto umesto Izraelca od prvog minuta da šansu Marku Jevtoviću, koji bi u tom slucaju sa Zdjelarom delovao iza Jojića. Ovakva postavka, osim što bi demantovala Stanojevićeve reči da nema nameru da ide na bod, narušila bi koncepciju u srcu terena koja se pokazala kao odlična protiv Sparte, te je znatno veca verovatnoća da po vec ustaljenoj praksi Natho odigra prvih sat vremena, a potom ustupi mesto Jetoviću koji bi ujedno doneo svežinu i čvrstinu u vezu.

Konačno, kada je pozicija špica u pitanju, jasno je da je najisturenije mesto rezervisano za Rikarda Gomeša koji je sa dva gola proti Sparte potvrdio da u dobrom raspoloženju dočekuje možda i najvažniju utakmicu u sezoni.

Partizan bi Crvenoj zvezdi trebalo da se suprostavi u formaciji 4-2-3-1: Popovic - Miletić, Vujačić, Saničanin, Uroševic - Jojić, Zdjelar - Terzić, Natho, Menig - Rikardo.


tagovi

166. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara