PARTIZAN – TIM ZA FAJENORD: Stevanovićev prvi start u Evropi, Lutovac opcija za desnog beka

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.03.22. | 20:17

Konačno počinje i Marko Jevtović

Trebalo je da bude uživanje, pretvorilo se u kratku horor priču. Bilo, a veruju u Partizanu da se neće ponoviti, da će tokom revanša sa Fajenordom evropskoj javnosti ponuditi argumente zbog čega su prvi put posle 17 godina dobacili do osmine finala UEFA takmičenja.

Ono što se desilo minulog četvrtka u Humskoj ostaće zabeležno kao jedan od težih poraza na međunarodnoj sceni od postanka kluba. Novi meč – nova prilika. Makar za popravljanje utiska, jer se malo ko zaluđuje da bi predstavnik Srbije mogao do senzacije i eliminacije velikana iz Roterdama. I za najmanje dvojici igrača da se predstave publici, eventualno steknu naklonost stručnog štaba u završnici sezone, gde će jedini fokus biti jurnjava sa Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

Prvi je Nemanja Stevanović. Otkako je stigao u klub večito je Lozničanin bio rezerva (Filipu Kljajiću, Vladimiru Stojkoviću, Aleksandru Popoviću), da bi odnosom prema treningu i učinkom na utakmicama (samo jedan gol primio ove sezone na 15 mečeva) zavredeo poverenje Aleksandra Stanojevića da stane među stative na De Kajpu. Promocija nekadašnjeg čuvara mreže Čukaričkog može da se posmatra i kao nagrada za sve što je uradio tokom takmičarskog ciklusa, da oseti atmosferu evropske utakmice, na sjajnom zdanju, u zemlji fudbala kakva je Holandija, mada ima i onih koji će njegov proboj do startnih 11 tumačiti i kao najavu trajne promene na crti.

Štagod je plan stručnog štaba, izvesno će Stevanović premijerno početi neku evropsku utakmicu otkako je pre pet i po godina stigao sa Banovog brda, pošto je debitovao tokom drugog produžetka revanša sa Sočijem i kasnije se istakao u penal seriji.

Druga promena za kojom bi Stanojević mogao da posegne tiče se pozicije desnog beka. Ovog proleća uglavnom je rotirao Marka Živkovića i Nemanju Miletića, a u odsustvu Aleksandra Miljkovića (zbog povrede u Pragu trebalo bi da bude spreman tek posle reprezentativne pauze) postoji mogućnost da priliku dobije Aleksandar Lutovac. Ko je pažljivo pratio poslednje utamice Parnog valjka mogao je da uoči kako nekadašnji mladi reprezentativac Srbije sve češće dobija minutažu, od završnice duela sa Mladosti, mada je tad dejstvovao kao krilu. Baš kao i u Subotici. Potom je u završnih frtalj sata prvog okršaja sa Fajenordom odmenio Živkovića, da bi susret sa Napretkom počeo. I to kao bek.

Na tim mečevima se nametnuo i postoji mogućnost da baš bivši kapiten Rada krene, kako bi Živković predahnuo uoči puta u Surdulicu, tim pre što će se Nemanja Miletić usled izostanka Igora Vujačića (kartoni) vratiti na sebi svojstvenu poziciju u srcu odbrane i biti saradnik Siniši Saničaninu.

S obzirom da je trener Stanojević rekao kako se na osnovu sastava koji će izvesti videti da se nije predao ni posle 2:5, logično je očekivati da manevar bude sličan onom u Beogradu. Ne i isti. Bibars Natho usled povrede nije ni doputovao u Roterdam, što znači da će se iza Rikarda Gomeša (odradio suspenziju i vraća se u tim) pojaviti Miloš Jojić, a parnjak Saši Zdjelaru u toj varijanti trebalo bi da bude Marko Jevtović.

Povratnik iz arapskog sveta prvi put će početi neki meč iz kategorije zahtevnijih, pošto je na večitom derbiju, duelima sa Spartom i protiv Fajenorda ulazio. Uz nadu Grobara da će njegovo pojavljivanje uticati na stabilnost, sprečiti Holanđane da se razmahnu.

Projektovani sastav Partizana za revanš sa Fajenordom trebalo bi da bude posložen u formaciji 4-2-3-1: Stevanović – Lutovac, Miletić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Marković, Jojić, Menig – Rikardo.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanFajenordLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara