Savo Milošević
Savo Milošević

PARTIZAN – TIM ZA MALATIJU: Napredak otklonio sve dileme, Ostojić igra, Asano od prvog minuta

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.19. | 19:57

Na levom beku počinje Slobodan Urošević

Rotirao je Savo Milošević ekipu za Mladost, pokušavajući da pojedince odmori za revanš sa Malatijom. I dobio je jasan odgovor na sve dileme koje je mogao da ima: Partizan, za sada bar, prosto nema igrački kadar dovoljno dubok za eksperimente. Stoga će crno-beli u četvrtak u Turskoj zapucati iz najjačeg što imaju.

Konkretno, na teren u Malatiji istrčaće tim koji je počeo drugo poluvreme u prvom meču u Beogradu. Što će reći da je jedina razlika ta što će na levom krilu umesto mladog Filipa Stevanovića započeti Takuma Asano, koji je za ovih nedelju dana sakupio i nekoliko treninga sa ekipom, podigao fizičku spremu i uverio stručni štab da je kadar da izgura svih 90 minuta.

Izabrane vesti

To se uostalom i očekivalo. Štaviše, jedina dilema pred revanš bila je ona u vezi sa stanjem Bojana Ostojića, koji je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope doživeo povredu primicača. Nije to ozbiljna povreda, ali jeste dovoljna da donese neizvesnost u crno-beli tim. Istina, Ostojić sinoć nije odradio pun trening sa ekipom, ali samo zato da bi se prištedeo i bio sasvim spreman za samu utakmicu. Velika stvar za Partizan, pošto se u prvenstvenom meču sa Napretkom jasno videlo koliko iskusni štoper znači i Strahinji Pavloviću.

U Kruševcu je škripalo i u vezi, i defanzivno i ofanzivno, pa je sasvim logično što će se sada u tim vratiti i Aleksandar Šćekić da u tandemu sa Sašom Zdjelarom uspori protivničke nalete već na sredini terena, te Sejduba Suma, realno jedini Patizanov fudbaler sa osećajem za organizaciju igre iz uloge plejmejmejkera.

Nemanja Miletić će na desnog beka, tu nije bilo nikakvog spora, dok je prema poslednjim informacijama Slobodan Urošević dobio prednost u odnosu na Rajka Brežančića na levoj strani. Vladimir Stojković, Zoran Tošić i Umar Sadik nisu ni bili sporni.

Dakle, ako ne bude nekih prinudnih izmena u poslednjem tenutku, meč u Malatiji Partizan će početi u sastavu: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Tošić, Suma, Asano – Sadik. U drugom poluvremenu beogradskog susreta taj je tim pokazao da je bolji od Turaka.

Sad ga doduše čeka teži posao, Malatija je imala sedam dana više da podigne fizičku formu, videlo se u Humskoj da nisu još “u piku“, imaće i podršku domaće publike, a pride meteorolozi za sutra najavljuju 39 stepeni Celzijusa. Međutim, Partizan ima 3:1 iz prvog meča i objektivno – kvalitet na svojoj strani. 

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara