PARTIZAN – TIM ZA MOLDE: Milošević veruje u proverene, enigma samo Ostojić

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.19. | 19:43

Bibras Natho ipak nije spreman za svih 90 minuta, pa će verovatno početi sa klupe

Najvažnija utakmica u sezoni i zato – nema eksperimentisanja. Kao što se moglo i očekivati, Savo Milošević računa na proverene snage, koje su iznele duele sa Malatijom, za prvi okršaj sa Moldeom u četvrtak uveče u Humskoj (21.00).

Jedina dilema u timu, a koju je najavio i Milošević je da li će Bojan Ostojić moći da zaigra. Iskusni štoper je imao test na poslednjem treningu, ali je činjenica da će tek sutra, pred utakmicu, biti definitivnog odgovora da li će biti u sastavu. Zaigrao je povređeni Ostojić i u Malatiji, pa je odradio svih 90 minuta, te se navijači Partizana nadaju da će zauzeti svoje mesto u startnih 11 i protiv Norvežana.

Izabrane vesti

Drugo pitanje je da li će novajlija Bibras Natho biti na raspolaganju Savu Miloševiću. Po nekim procenama, spreman je za 45 minuta igre, te je jasno da u svakoj varijanti neće biti starter u ovom duelu, već da bi mogao, ako bude potrebno, da uđe u igru u drugom poluvremenu.

Prema tome, jasno je kakav bi trebalo da bude sastav Partizana: Vladimir Stojković je siguran na golu i pored retkog kiksa kakav mu se desio u Malatiji. Mesto uz desnu aut liniju pripada Nemanji Miletiću, koji je takođe povređen junački izdržao dvomeč sa Turcima. Strahinja Pavlović je siguran tu, a očekuje se i da bude Bojan Ostojić. Ako ne bude mogao, alternativa je Igor Vujačić, koji je igrao protiv Rada u zadnjoj liniji crno-belih. Na levom beku prednost bi trebalo da dobije Slobodan Urošević, koji je tu šansu zaslužio odličnim igrama u obe utakmice prethodnog kola kvalifikacija.

Tandem vezista Saša Zdjelar – Aleksandar Šćekić je već konstanta otkako je Savo Milošević postao trener, a ispred njih će biti Zoran Tošić, Sejduba Suma i Takuma Asano. Upravo bi brzina japanskog fudbalera trebalo da bude veliki adut Partizana, pošto je procenjeno da je sporija odbrana Moldea šansa crno-belih.

Najistureniji će biti Umar Sadik, koji gotovo da i nema alternativu, pošto je Ognjen Ožegović jednom nogom već u Rozenborgu, dok Petar Gigić još nije upisao ni minut u novom klubu.

Prema tome, Partizan će krenuti u uobičajenoj 4-2-3-1 formaciji: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara