PARTIZAN – TIM ZA NORDSJELAND: Belić i desetorica stradalnika iz Danske

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.08.23. | 18:51

Duljaj spremio samo jednu izmenu u sastavu

Da li Igor Duljaj veruje da je „petarda“ u Farumu bila samo loš dan ili želi da pokaže da boljih 11 nema, tek na teren u četvrtak veče, na revanš Nordsjelandu (21.00) šalje gotovo isti sastav kao od prošle nedelje.

Jedina izmena koju je trener Partizana pripremio za revanš, u kojem će njegovi puleni juriti pet golova zaostatka (0:5) je povratak Kristijana Belića, koji je prvi meč propustio zbog crvenog kartona, umesto Aleksandra Šćekića. Ostalih desetorica stradalnika iz Faruma dobiće šansu za popravni, da pokažu da je otužno veče na severu Evrope bilo, valjda, splet okolnosti, a ne jeziva realnost crno-belog tima.

Izabrane vesti

Pričati o nekoj borbi za prolaz dalje nakon 0:5 malo je preterano, mada igračima i treneru Partizana niko ne može da oduzme nadu u čudo nebesko. Ali, Parni valjak je jedva stigao i „minus dva“ protiv Sabaha, koji je daleko slabiji tim od Nordsjelanda.

Uglavnom, na golu će sutra veče ponovo biti Aleksandar Jovanović, jedina svetla tačka iz Faruma. Da je imao slabiji dan prošlog četvrtka, Partizan bi sutra jurio „minus sedam“ ili i više od toga. Bez dileme, najkonstantniji, u dobrom, u Duljajevom timu od početka sezone.

Mesto uz desnu aut liniju zauzeće ponovo Aranđel Stojković, kojem je u prvom meču Ibrahim Osman izazvao vrtoglavicu. Bek Partizana nije uspevao ni na koji način da ga zaustavi. Stojković je za vikend postigao prvi gol u dresu Partizana, pogodio je protiv Javora, pa mu to možda malo podigne samopouzdanje pred novo suočavanje sa napašću zvanom Osman.

U srcu odbrane biće tandem Svetozar Marković – Mihajlo Ilić. Nisu se proslavili u Farumu, mlađi iz tandema, Ilić, čak je u velikoj meri kumovao prvom golu Nordsjelanda, a na kraju je postigao i autogol. Ipak, trener Duljaj je istrajan u tome da isforsira dvojicu mladih centralnih defanzivaca i Saničanin će se posle nastupa protiv Javora ponovo vratiti na klupu.

Uz levi bok biće Nikola Antić, „asistent“ za drugi gol Danaca u prvom meču, pošto je igrao rukom i skrivio penal.

Žalio se Igor Duljaj posle prve utakmice da mu je nedostajao Kristijan Belić na terenu, jer je jedini igrač u sredini koji može da odgovori na agresivnost i brzinu Nordsjelanda, pa će ga vratiti u startnu postavu za revanš. Pored njega biće Frenk Kanute, čudnovati vezista, koji igra po sistemu „dva poteza dobra, pa jedan loši“.

Ofanzivni vezista Bibars Natho biće ponovo igrač od kojeg će zavisiti sve akcije Partizana. Njegovo lukavstvo donelo je crno-belima produžetak protiv Sabaha. Ovog puta će morati iz torbe sa trikovima da izvadi mnogo više čarolije da bi utakmica u Humskoj dobila na zanimljivosti.

Kvinsi Menig na levom boku je igrač koji se često ne vidi na terenu, a onda „izmisli“ gol, dok od Ksandera Severine na kontra strani gotovo ništa do sada nismo videli. A, šta se očekuje od njega u Humskoj, pogledati pod „Ibrahim Osman“. Da, to je krilni napadač Nordsjelanda koji je razneo Partizan u komade u prvom meču.

U špicu Mateus Saldanja, koji je jedan od retkih novajlija koji su nešto pokazali do sada. Ima u njemu kvaliteta, ume da uzme loptu, zagradi, povuče napad. Ali i da promaši kolosalne šanse.

Prema tome, tim Partizana koji će krenuti sutra veče u nemoguću misiju činiće: Jovanović – Stojković, Marković, Ilić, Antić – Kanute, Belić – Severina, Natho, Menig – Saldanja.


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeNordsjeland

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara